August 2017

DI Sevnica: aktivnosti

UDELEŽBA NA IGRI NA STUDENCU

Manjša skupina 29 članov DI Sevnica se je odpravila v četrtek, 3. avgusta 2017, z avtobusom prevoznika AP Novak, na ogled ljubezenske igre Divji lovec, pisatelj Fran Saleški Finžgar, ki ga je odlično odigrala igralska skupina Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan – Studenec  pri Domžalah. Predstava je trajala dve uri in navdušila vse prisotne v nabito polnem avditoriju. V poznih večernih urah smo se vrnili domov.

 

DI Hrastnik: Tradicionalno planinsko srečanje invalidov na Kopah

V soboto, 5. avgusta so vremenarji napovedovali vroč poletni dan. Na srečanje invalidov na Kopah se je zato podalo manjše število naših članov, a tisti najbolj pogumni so se vseeno odzvali vabilu Društva invalidov Slovenj Gradec in se odpravili na Kope. Odpravili smo se že ob šestih zjutraj, saj stari rek pravi: »Bolje priti prej, kot prepozno.«

DI Hrastnik: Obisk letnega gledališča Studenec

V petek, 28.7.2017, smo si člani DI Hrastnik ogledali gledališko predstavo na prostem. V poletnem gledališču Studenec smo si ogledali predstavo Divji Lovec, ki jo je napisal Fran Saleški Finžgar. To je ljubezenska igra s petjem in množica nastopajočih nam je predstavila pravi spektakel - za dušo in oči. 

Igra je polna slovenskih vaških običajev in značilnosti, od velikonočnih iger in ritualov v prvem dejanju, prek petja ljudskih pesmi do pravega ljubezenskega trikotnika.

DI Hrastnik: Ogled Vintgarja, potem pa okrog Blejskega jezera

Člani planinske sekcije Društva invalidov Hrastnik se preko poletja vsak konec meseca odpravimo na izlet. Destinacije izbiramo glede na želje članov.  Izbiramo manj zahtevne ture, da jih zmorejo vsi naši pohodniki. Pred leti smo se ob obisku Vogarja ustavili na sladoledu na Bledu in takrat je padla ideja, da si enkrat privoščimo na Bledu tudi malo daljši postanek.