DI Sevnica: aktivnosti

UDELEŽBA NA IGRI NA STUDENCU

Manjša skupina 29 članov DI Sevnica se je odpravila v četrtek, 3. avgusta 2017, z avtobusom prevoznika AP Novak, na ogled ljubezenske igre Divji lovec, pisatelj Fran Saleški Finžgar, ki ga je odlično odigrala igralska skupina Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan – Studenec  pri Domžalah. Predstava je trajala dve uri in navdušila vse prisotne v nabito polnem avditoriju. V poznih večernih urah smo se vrnili domov.

 

KOPALNI DAN OB SLOVENSKI OBALI

11. avgusta 2017 smo se, člani invalidov DI Sevnica, odpravili na kopalni dan v Strunjan. Iz Sevnice smo ob 7. uri zjutraj s prevoznikom AP Novak krenili na kopanje, katerega se je udeležilo 36 članov. Ko smo prispeli na obalo, nas je med vožnjo namakal dež, ko pa smo prispeli v Strunjan, nas je pričakalo lepo vreme. Tako so se nekateri odločili za kopanje v bazenu, drugi pa so uživali na plaži in se kopali v morju.Za hrano je poskrbel vsak sam v lokalih, ki so ob morju. Domov smo se v večernih urah vrnili dobre volje.

 

OBISK DEVEDESETLETNEGA ČLANA DI SEVNICA

Poverjenik DI Sevnica za Loko pri Zidanem mostu je obiskal Klenovšek Ignaca, našega člana, ki je na svojem domu praznoval svoj 90. Jubilej. Ob prijetnem sprejemu in kramljanju mu je podaril izdelek naših članic, ki jih za ta namen izdelujejo v društvu.Sam obisk je bil zelo prijeten in gostoljuben, saj je srečanje s klepetanjem prehitro minilo. Vsi člani DI Sevnica mu želimo še dosti zdravih in vedrih let.

 

PIKADO SREČANJE V TRŽIŠČU

V Tržišču je bilo v soboto, 5. avgusta 2017, srečanje invalidov DI Sevnica, na katerega smo povabili tudi člane Društva invalidov iz Trebnjega, ki so se ob druženju pomerili tudi v metanju pikada. Namen srečanja je bil predvsem druženje, ki ga je organizirala ženska skupina v društvu invalidov Sevnica. Zahvaljujemo se vsem, ki pomagajo pri takih prireditvah, kakor tudi Klubu ljubiteljev starodobnih vozil Hrast Tržišče, ki so nam za to srečanje  odstopili prostore.

 

OSTALE DEJAVNOSTI V SEPTEMBRU

2. septembra 2017 bo na Šmarčni v gasilskem domu srečanje težjih invalidov s pričetkom  ob 14. uri.

22. septembra 2017 bo 3. kopalni dan v Dobovi z odhodom ob 13. uri izpred avtobusne postaje Izletnik v Sevnici.

Prijave zbiramo pri poverjenikih v Loki pri Zidanem mostu, Blanci, Krmelju in Studencu ter v pisarni Društva invalidov Sevnica ob uradnih urah.