September 2009

rojstni dan

Poletje je čas počitnic, čas, ko si vzamemo več trenutkov dragocenega časa za prijatelje, znance in sorodnike. Privilegij je, če v poletnem času praznujemo svoj rojstni dan. Narava nas obdari z daljšim dnevom in toplim vremenom, da sproščeno poklepetamo v krogu tistih, ki jih imamo radi.

Zabeležka izleta težkih invalidov 09

Kot že osem zadnjih let tudi letos v prvi polovici septembra, ko popusti vročina, v DI Kranjska Gora pripravimo izlet za težke invalide. Med te štejemo tudi tiste naše člane, ki jih breme let ali bolezni tišči k tlom in se preko leta ne morejo udeležiti naših družabnih akcij. V to skupino povabimo tudi člane, kateri svoja leta jeseni preživljajo v domu starostnikov na Jesenicah.

Za spomin na Belo Krajino

Nekje sem prebral misel Jožeta Erjavca. Kaj vse se bo danes zgodilo? Sonce bo obiskalo skoraj vse kotičke zemlje. Marsikomu bo posvetilo zadnjikrat, 200 000 se jih bo poslovilo z Zemlje, še več jih bo prijokalo na svet. Število zemljanov se bo povečalo za 80 000. Koliko nesreč, samomorov, umorov sovraštva…Koliko src bo zadrgetalo v ljubezni, koliko zakonov se bo sesulo, koliko sirot zajokalo………...

MEDNARODNA IN DELEGATSKA KONFERENCA, TOPOLŠICA 18. 9. – 19. 9. 2009

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v sklopu praznovanja svoje 40. letnice delovanja v sodelovanju z mednarodno zvezo telesnih invalidov FIMITIC organizirala dne 18.9.2009 v Termah Topolšica Mednarodno konferenco z naslovom ''Primeri dobre prakse in ukrepi pri ohranjanju zaposlitve invalidov v času ekonomske krize v državah članicah FIMITIC''.

Na začetku konference so udeležence pozdravili Drago Novak, predsednik ZDIS, dr. Ivan Svetlik, minister za delo, družino in socialne zadeve in Marija Štiglic, častna predsednica FIMITIC-a.

Poročila predsednika in članov UO ZDIS avgust 2009

10.08.2009 – NSIOS
Razgovor s tajnikom NSIOS-a g. Tinetom Jenkom, glede volitev kandidatov v OE in skupščino ZZZS. Tajniku sem dostavil seznam kandidatov ZDIS s soglasji.

U J E T I Č A S

Kam so šli vsi ljudje,
nasmejani in prešerni?
Kdaj iz njihovih ust
slišala bom petje?

KOPALNI DAN MDDI CELJE

V društvu radi prisluhnemo željam naših članov. Na zadnjem druženju na Kopah je veliko članov izrazilo željo, da bi organizirali kopalni dan, nekje v Sloveniji, kjer večina še ni bila. Prisluhnili smo jim in organizirali kopalni dan v prelepem kraju, ki se imenuje Mala Nedelja