August 2008

40 let Zveze delovnih invalidov Slovenije

30.8.2008, LOGARSKA DOLINA, SREČANJE INVALIDOV V ORGANIZACIJI ZGORNJESAVINJSKEGA MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA INVALIDOV MOZIRJE

Slavnostna govornica bo asist.mag. Andrejka Fatur-Videtič, dr.med., vodja Razvojnega centra za zaposlitveno rehabilitacijo, Inštitut RS za rehabilitacijo

Invalidi okupirali Primorsko

Območno društvo invalidov Dravinjske doline je preteklo soboto organiziralo že skoraj tradicionalni kopalni dan na slovenski Obali. Pod vodstvom predsednika Ivana Pavliča in tajnice Tatjane Pilpaher se je 51 članic in članov najprej ustavilo v Aquaparku v Hotelu Žusterna pri Kopru.

S K R I V N O S T P O T I

Med mnogimi potmi
izbrati pravo pot,
je težko.

Naskok na dolenjski Triglav.

V četrtek 24.07.08 smo v društvu invalidov občine Kranjska Gora pripravili izlet v Posavsko hribovje. Naš cilj je bil najvišji vrh Kum ali citiram po Valvazorjevo »Gora Kum srce slovenske zemlje, je nekakšna kraljica vseh drugih dolenjskih gora, s svojo silno višino je namreč vzvišena nad vsemi in gleda kot kraljica v velike daljave«.
Našo pot smo začeli v najbolj zahodni Gorenjski vasi Rateče, člani so čakali na postajališčih vse tja do Mojstrane. Avtobus je bi zaseden do zadnjega sedeža skupaj 49 udeležencev.

Julijsko ohranjevanje zdravja z rekreacijo.

Kot vsak mesec smo, v društvu invalidov Kranjska Gora, tudi v mesecu juliju organizirali rekreacijsko srečanje članov našega društva. Posebnost srečanja, velika udeležba petinpetdesetih invalidov, prijeten sončen dan, lepa lokacija Belopeška jezerca pod Mangartom na zahodni strani Alp.