junij 2008

Splavarjenje po reki Dravi- doživljal meseca junija 08.

Današnje, 19.06.08, druženje smo začeli zjutraj v Ratečah in sproti pobirali udeležence vse do Hrušice. Vseh udeležencev nas je bilo 45. Iz Hrušice smo nadaljevali proti Ljubljani in Domžalam, od tu po Črnem grabnu do Trojan, kjer je bil prvi postanek ob jutranji kavi in obveznem krofu. Od tu smo se popeljali do Žalca, kjer smo zavili na cesto proti Dravogradu. Med potjo sem udeležence seznanjal z zanimivostmi krajev in občin skozi katere smo potovali.

Člani radgonskega invalidskega društva obeležili 30. rojstni dan

VEDNO V SLUŽBI (INVALIDNEGA) ČLOVEKA
Podelili so več deset priznanj najbolj zaslužnim za uspešno delovanje društva, ki šteje 950 članov

Četrtek, dan za rekreacijo.

Naše društvo preko celega leta poleg vsakega torka in petka, ko imamo dan za vodno rekreacijo v pokritih bazenih s toplo vodo, že več let, vsak mesec v letu po en četrtek posveti, dan za rekreacijo na svežem zraku.

Srečanje invalidov na Boču

Članice in člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline so se minulo soboto udeležili srečanja invalidov na Boču. V treh avtobusih se jih je 120 pod vodstvom predsednika Ivana Pavliča in tajnice Tatjane Pilpaher odpravilo v jutranjih urah do Planinskega doma na Boču, kjer jih pričakala godba na pihala.

Poročilo predsednika ZDIS za maj

02.05.2008 – Zbor etažnih lastnikov v Simonovem zalivu v Izoli
Udeležil sem se sestanka zbora etažnih lastnikov v Simonovem zalivu v Izoli, kjer ima ZDIS 12 apartmajev, ki ga je sklical upravnik objektov – SPL d.d. Lastniki smo upravitelja opozorili naj posreduje finančne in fizične kazalnike za leti 2006 in 2007.

05.05.2008 – Razstava DI Ljubljana – Vič Rudnik
DI Ljubljana Vič Rudnik je v Informacijski pisarni Mestne občine Ljubljana pripravilo razstavo slikarskih del in izdelke ročnih spretnosti članov društva. Imeli so bogat kulturni program. Na razstavi je bil prisoten tudi župan MO Ljubljana, Zoran Jankovič, ki je uradno odprl razstavo.

USPOSABLJANJE ZA AKTIVNO ŽIVLJENJE IN DELO, TERME ROGAŠKA, 6.6. - 7.6.2008

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v dneh od 6.6. - 7.6.2008 v Termah Rogaška organizirala letos že drugo 2-dnevno usposabljanje za aktivno življenje in delo za zaposlene in brezposelne delovne invalide iz naših 69 društev invalidov iz cele Slovenije, skupaj 84 udeležencev.

Luka Grobelšek praznoval 100 let

Minuli teden je minil v praznovanju stoletnika iz Žič. Luka Grobelšek, čil možakar, je dočakal ta visoki jubilej. Obiski in čestitke z dobrimi željami so se vrstile skozi ves prejšnji teden.

Z IZLETOM V RADMIRJE IN VENIŠE PROSLAVILI MATERINSKI DAN

Člani MDDI smo v okviru programa izletov dostojno proslavili dan žena in materinski dan z izredno uspešnim in tudi poučnim izletom v Radmirje in Veniše.

OBISKALI SMO GORENJSKO

V MDDI Celje si prizadevamo, da zastavljene cilje uresničujemo. Trudimo se, da v programe, ki jih pripravljamo vključimo čim več članov, še posebej osamljenih in težko pomičnih, ter takšnih, ki jim je naše povabilo edina priložnost » oditi od doma in se družiti v prijetni družbi«

Poročilo z izleta na Kras

Za zaključek letošnjega maja smo se podali invalidi občine Kranjska Gora na potepanje po Primorski, točneje po njenem Krasu. Izbrali smo si tri cilje. Kobilarno Lipica, Sežano in Štanjel.

Udeležba zvončnic na kramarskem sejmu na Frankolovem

Frankolovo,moj rojstni kraj, leži nedaleč od mestne prestolnice pod Konjiško goro. Okrog se razprostirajo Kislica, lindeški hribi, Mala gora, Gojka.., kot nalašč za sadjarjenje in vinogradništvo.
Na vrhu grajskega hriba so ostaline gradu Lindek
V centru Frankolovega stoji graščina s čudovitim parkom, ki ga društva pridno uporabljajo za svoje aktivnosti in prireditve.
Tudi nekaj naših članov je doma na Frankolovem.