april 2006

Razstava ročnih del

21.04.2006 – DI Zagorje je že 12. zapored organiziralo razstavo ročnih del članic in članov. Vesel sem visoke ustvarjalne ravni sodelujočih, ki je prišla še bolj do izraza ob profesionalni postavitvi razstave. Razstavljalci vsako leto znova presenetijo z domiselnimi tehnikami izdelave predmetov in uporabo novih materialov. Za opazni napredek je zaslužno vodstvo DI s predsednico Marto Leben in priznano mentorico Štefi Gričnik.

Komisija za pripravo aktov FIHO

20.04.2006 – Komisija za pripravo aktov FIHO je obravnavala predlog besedila navodila za uporabo službenega vozila in predlog besedila Pravilnika o sistemizaciji delovnih mest FIHO.

Pravilnik o parkirni karti

V Uradnem Listu je bil objavljen Pravilnik o parkirni karti. Preberete si ga lahko tukaj (PDF, 1MB).

Dvodnevno usposabljanje na Bledu; okrogla miza na Vrhniki

19.04.2006 – Šele drugi dan se mi je uspelo udeležiti dvodnevnega usposabljanja za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov naše Zveze. Imel sem občutek, da so bili udeleženci zadovoljni s temami, saj so izrazili željo po pogostejših srečanjih take vrste.

Svet FIHO

18.04.2006 – Na seji Sveta FIHO smo imenovali nova člana s strani Vlade RS (mag. Cveto Uršič, mag. Majda Pučnik Rudl), oblikovali NO FIHO in se informirali o poročilu Medresorske delovne skupine za pripravo dolgoročne strategije delovanja in informiranja invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij, ter pripravo zakona, ki bo celovito uredil to področje.

UO Fiesa

13.04.2006 – UO Fiesa je obravnaval aktualno problematiko funkcioniranja hotela Fiesa skladno s pripravami na širitev kapacitet za ohranjevanje zdravja.

Regijsko srečanje

08.04.2006 – Pester kulturni program s humorističnimi vložki je povsem zadovoljil udeležence regijskega srečanja DI Podravja, ki sta ga organizirala DI Maribor in DI Ormož. Prireditelja sta se potrudila in vzorno organizirala prireditev ter s tem prispevala k medsebojnemu zbližanju in sprostitvi.

Otvoritev razstave

07.04.2006 – Imenitna razstava ročnih del članstva ZDIS iz 30. društev je tako velika, da česa podobnega še nisem doživel. Velik projekt v organizaciji ekipe pod vodstvom predsednika DI Slovenj Gradec je v celoti uspel in več kot izpolnil vsa pričakovanja. Čestitam.

NSIOS

06.04.2006 - Še z osmimi predstavniki invalidskih organizacij so me izvolili za člana Odbora za invalide pri Svetu RTVS.

Podelitev priznanja ZDIS mag. Cvetu Uršiču, Marjanu Krofliču in Borisu Šuštaršiču za uvrstitev besede ''invalidnost'' v 14. Člen

Na 2-dnevnem usposabljanju za aktivno življenje in delo na Bledu dne 25.3.2006 je predsednik ZDIS Miran Krajnc uresničil sklep upravnega odbora ZDIS iz 15. seje z dne 20.10.2004 in mag. Cvetu Uršiču, Marjanu Krofliču in Borisu Šuštaršiču podelil posebno priznanje ZDIS za uvrstitev besede ''invalidnost'' v 14. člen slovenske Ustave.

Moravske Toplice, Radenci

05.04.2006 – Dogovor o skorajšnjem usposabljanju v Moravskih Toplicah, informativno v hotelu Radin za kasnejše seminarje in obisk Hiše zdravja v Radencih, so bile središčne točke današnjega dne.

NO Sklada

04.04.2006 – Na seji Nadzornega sveta Sklada RS za pospeševanja zaposlovanja invalidov smo obravnavali poslovno poročilo za leto 2005 ter poslovni in finančni načrt za leto 2006. Obeh dokumentov v predlagani vsebini nismo sprejeli, ker smo želeli, da se dopolnita s strukturnimi podatki, ki bodo bolj natančno opredeljevali porabljena sredstva v kontekstu podatkov o prvih rezultatih delovanja kvotnega sistema.