Pomurje na MDI Ljutomer; MDI Murska Sobota; Radenci; MDI Gornja Radgona

Ljutomer, 16.1.2007 - S sekretarko ZDIS, mag. Tanjo Hočevar sva se udeležila KOO Pomurje, kjer sva odgovarjala na vprašanja udeležencev. Hkrati sem si ogledal tudi prostore MDI Ljutomer.

Ob 12.uri smo imeli sestanek na MDI Murska Sobota, kjer smo se sestali zaradi pisma, ki so ga na ZDIS poslali nezadovoljni člani MDI Murska Sobota. Prisotna je bila tudi predsednica KOO Pomurje – ga. Marta Bregar. Izrečeno je bilo veliko stvari; posamezniki so povedali kaj jih moti ali kaj je dobro. Skupaj smo ugotovili, da so bile pri pripravi in izvedbi volilne skupščine pomanjkljivosti, ki jih na naslednji skupščini ne sme biti. Povedali smo jim, da notranjih sporov in zamer mi ne bomo mogli rešiti; da se morajo pogovoriti med sabo. Določene stvari, ki smo lahko, pa smo razčistili.
Ogled »Doma zdravja« v Radencih
Zelo lepo vzdrževana in urejena hiša in okolica. Z oskrbniki sem se pogovarjal o možnosti, da bi ZDIS pridobila finančna sredstva za izdelavo zimskega vrta in menjavo dotrajane peči na olje (25 let).
Obisk MDI Gornja Radgona
Pogovor s tajnico MDI G.Radgona, ga. Zvonko Černjavič. Skrbi jih kako bo z njihovimi poslovnimi prostori. Od FIHO pa v letu 2007 ne bodo prejeli finančnih sredstev za investicije.
Predlagal sem jim, da zopet kandidirajo za investicijska sredstva za leto 2008.

Drago Novak, predsednik ZDIS