December 2022

Rekreacija in šport

Komisija za rekreacijo in šport je v sestavi: predsednik Franc BOLJTE in člana Janez ZELNIK ter Blaž DVORNIK na svoji konstitutivni seji obravnavala Poslovnik in naloge za mandatno obdobje 2022 – 2026. Prisoten je bil tudi predstavnik izvajalca PSP Rekreacija in šport, Ciril Podbregar.

Avtor: ZDIS
Avtor fotografij: ZDIS

40 letnica DI Črnomelj

Avtor fotografij: DI Črnomelj

Novičke iz DI Trbovlje

Še nekaj dni nas loči od praznovanja Božiča in prihoda novega leta 2023. Naše aktivnosti  se zaključujejo.

DI Črešnjevec: Prireditev ob Mednarodnem dnevu invalidov

Ob mednarodnem dnevu invalidov 3.decembru in 8.obletnici podelitve listine »Občina po meri invalidov« občini Slovenska Bistrica je Društvo invalidov Črešnjevec organiziralo svečano prireditev, kjer so se ob prisrčnem druženju seznanili z nekaterimi invalidskimi organizacijami in ponovno sprostili ob bogatem kulturnem programu. Poskrbljeno je bilo za tolmačenje v znakovni jezik. Prireditev se je odvijala v viteški dvorani Bistriškega gradu.

Razstava DI Radeče

Ob mednarodnem dnevu invalidov 3.decembru je Društvo invalidov Radeče organiziralo razstavo ročnih del invalidov in CVD Golovec – enota Radeče.

V kulturnem programu so nastopili učenci glasbene šole.

Prisotne so nagovorili Tomaž Režun, župan občine Radeče; Rajko Žagar, član UO ZDIS in Franc Gros, predsednik DI Radeče.

 

Avtor: ZDIS

Avtor fotografije: Tomaž Režun

PSP "Psihosocialna rehabilitacija" Bioterme, Mala Nedelja 13. - 19.11.2022

Foto utrinki iz psihosocialne rehabilitacije v Biotermah Mala Nedelja od 13 do 19.11 .2022!

PSP "Psihosocialna rehabilitacija" Dolenjske Toplice, 20. - 26.11.2022

V okviru posebnega socialnega programa je v Dolenjskih Toplicah od 20. do 26. novembra 2022 potekala »Psihosocialna rehabilitacija«. Rehabilitacije so se udeležili zaposleni in brezposelni invalidi iz različnih krajev Slovenije.

 

Avtor: ZDIS
Avtor fotografij: ZDIS

DI Dravograd: Regijska prireditev ob Mednarodnem dnevu invalidov

Ob mednarodnem dnevu invalidov 3.decembru je Društvo invalidov Dravograd v Baročnem dvorcu Bukovje pri Dravogradu organiziralo prireditev za celotno Koroško regijo. Geslo letošnjega mednarodnega dneva invalidov je: TRANSFORMATIVNE REŠITVE ZA VKLJUČUJOČ RAZVOJ: VLOGA INOVACIJ PRI SPODBUJANJU DOSTOPNEGA IN PRAVIČNEGA SVETA.