January 2018

Sestanek DI, ki imajo aktiv

Izmenjali smo si primere dobre prakse na tem področju: MDIO Litija in Šmartno pri Litiji, predstavila Tina Cirar in Miro Vidic; MDI Šaleške doline, predstavil Drago Kolar; DI Ljubljana – Vič – Rudnik, predstavila Ljudmila Vöröš. Pogovor je potekal o viziji nadaljnjega delovanja in razvoja aktivov delovnih invalidov v Zvezi delovnih invalidov Slovenije, sprejeti so bili naslednji ZAKLJUČKI:

Opolnomočenje invalidov za nosilce aktivnosti na DI

Usposabljanje predstavnikov DI za ustanavljanje in delovanje pododborov sta izvedla Drago Novak, predsednik ZDIS in Stanislava Tamše, predsednica DI Slovenj Gradec, ki je predstavila primer dobre prakse delovanja v društvu invalidov Slovenj Gradec.

Srečanje mentorjev delavnic 2018

V torek, 16.01.2018 je v prostorih ZDIS poteklo srečanje mentorjev, ki bodo vodili delavnice posebnega socialnega programa »Socialno vključevanje invalidov – delavnice za spodbujanje razvoja človeških virov« letu 2018. Po uvodnem pozdravu in nagovoru predsednika Draga Novaka in sekretarke mag. Tanje Hočevar, jim je bil predstavljen potek dela v delavnicah v Simonovem zalivu Izola in Radencih. Sledila je kratka samopredstavitev mentorjev, njihovega programa dela v delavnicah in izdelkov.  

MDDI Celje - Težje pomični december 2017

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš.
Ta svet je lep, če nekoga rad imaš,
če stisneš roko komu, ki ga kaj boli.
Ta svet je lep, če si človek do ljudi.