July 2017

DI Hrastnik: Organizirano kopanje z ribjim piknikom na barki »Zlatoperka«

V četrtek, 13. julija 2017 nas je pričakalo delno oblačno jutro, a se nas je kljub temu zbralo 42, ki smo težko pričakovali ribji piknik na turistični barki. Na avtobusu Jožeta Kajiča se je zbrala resnično vesela druščina. Pot nas je vodila po zasavski dolini vse do Ljubljane in naprej po avtocesti proti Izoli. Vmes smo se ustavili še na Lomu, da smo poklepetali ob kavici. V Izolo smo prispeli točno ob desetih, kot je bilo dogovorjeno s kapitanom barke.

ODI Dravinjske doline – interni nadzor

Interni nadzor je potekal tudi v spominjanju pred kratkim preminulega predsednika društva, Ivana Pavliča.

DI Murska Sobota

Kadar se ne izide, tudi doma je lahko lepo, če dolg čas preganjaš z domišljijo in ustvarjalnostjo.

Avtor: Brigita Gyergyek, MDI Murska Sobota

DI Murska Sobota

Ponujeno pesem prebrati moraš

Ponujeno pesem
prebrati moraš.
Ponujeno pesem
prebrati moraš.

Dejanja, vprašanja
te prisilijo v svet,
ki ti je včasih tuj.

Bog ljubezni, poželenja
sladi nam dušo in telo.
Včasih ne razumemo
sami sebe, zakaj.

Z njim se staramo
na bojišču ljubezni
kakor vojaki
nekoč na fronti.

Brigita Gyergyek, MDI Murska Sobota

DI Izola dobilo plaketo s srebrnim grbom občine Izola

Občina Izola je ob občinskem prazniku, dne 08.07.2017, podelila Društvu invalidov Izola plaketo s srebrnim grbom za 35 let uspešnega delovanja.

DI Sevnica: aktivnosti

V petek, 19. maja 2017, smo se člani društva invalidov Sevnica v okviru programa za ohranjevanje zdravja odpravili na 2. kopalni dan v Dobovo. Iz Sevnice je z avtobusom odpotovalo 49 članov DI Sevnica, prevoznik je bil AP Novak. Po triurnem kopanju smo zaužili dobro malico v restavraciji Paradiso. Predsednik DI Sevnica je tudi obdaril 7 naših članov, ki so v tem mesecu praznovali rojstni dan s skromnim darilom.

Predsednik DI Sevnica, Franci Boljte, nam je razložil program dela in aktivnosti do konca letošnjega leta:

DI Hrastnik: Športne aktivnosti članov Društva invalidov Hrastnik ob prazniku Krajevne skupnosti Steklarna

V četrtek, 8. junija 2017 ob 17. uri je pred VDO Podkraj pvič potekalo ekipno  tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici za pokal Krajevne skupnosti Steklarna. Sodelovalo je pet ekip v moški, ženski in mešani sestavi. Mešana ekipa DI Hrastnik v postavi Božo Brajer, Gričar Franc, Boris in Ljubomira Rižner je osvojila tretje mesto, drugo mesto so osvojili Pikadisti, najboljša pa je bila moška ekipa Društva upokojencev Hrastnik.

DI Ljubljana Šiška – interni nadzor

Vodstvo društva je skrbno pripravilo dokumentacijo, katero je pregledala nadzorna skupina: zapisniki, obvestila uporabnikom, evidence po posameznih aktivnostih, sodila, računovodski izpisi, računi, tabela točkovanih prijav uporabnikov za kapacitete ZDIS, seznami uporabnikov, prikaz prostovoljnih ur.