maj 2017

DI Trbovlje – interni nadzor

Za nadzor ZDIS smo se dobro pripravili: najprej smo natančno prebrali zapisnik o nadzoru in nato sestavili mapo z vsemi potrebnimi dokumenti (zapisniki, pravilniki, izpisi iz računovodstva, računi, seznami uporabnikov, seznami izvajalcev).

19.-20.5.2017: Usposabljanje za aktivno življenje in delo; Moravske Toplice

V Moravskih Toplicah je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje že drugo Usposabljanje za brezposelne in zaposlene invalide ter aktive delovnih invalidov. Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje, popoldne pa so sodelovali v štirih delavnicah. Na razpolago je bila tudi brezplačna pravna pomoč.
Drugi dan je sledilo še eno predavanje.

MDI Ljutomer - interni nadzor

Nestrpno smo pričakovali interni nadzor ZDIS, da skupaj ugotovimo, če smo
upoštevali navodila iz nadzora pred tremi leti.

MDI Lendava - interni nadzor

Letos smo kot nova ekipa prevzeli vodenje društva in je bil interni nadzor ZDIS dobrodošel, da smo se pogovorili o delovanju društva.

19. revija pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije, Radlje ob Dravi, 13.5.2017

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v sodelovanju z Medobčinskim društvom invalidov ''Drava'', Radlje ob Dravi organizirala 19. revijo pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Revija je bila v soboto, 13. maja 2017 ob 15. uri v Športni hiši Radlje ob Dravi, Koroška cesta 17.

MDI Ormož - interni nadzor

Vsak nadzor prinese nekaj stresa in skrbi kako bo. Dokumentacijo smo pripravili na podlagi zapisnika o nadzoru. Ob natančnem pregledu dokumentov smo se tudi veliko pogovarjali o delovanju društva in Zveze.

DI Majšperk in Kidričevo - interni nadzor

ZDIS je pričela z letošnjimi internimi nadzori v DI in naše društvo je bilo prvo. Ker smo pred leti že "preživeli" nadzor FIHO, smo vedeli kaj nas čaka. Že vnaprej smo pripravili vso dokumentacijo, zato je delo potekalo nemoteno in hitro. S strani nadzorne skupine smo pridobili dodatne informacije in nasvete za delovanje društva.

Usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na DI, 7.-8.4.2017, Terme Topolšica

V Termah Topolšica je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje prvo dvodnevno Usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na DI.
Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje z naslovom ''Upravljanje s čustvi v donosih'' ,  popoldne pa so sodelovali v štirih delavnicah.
Drugi dan je sledilo predavanje ''Novosti v zakonodaji za invalide''.

Redni zbor članov ZDIS, Ljubljana, 25.4.2017

Redni zbor članov ZDIS, Ljubljana, 25.4.2017: Predstavniki društev invalidov so na rednem zboru članov Zveze delovnih invalidov Slovenije je sprejeli vsa poročila za preteklo leto in plan dela za leto 2017.

MDI Murska Sobota: delovni obisk

V torek, 9.maja 2017 smo na MDI Murska Sobota »zaprli« vrata za obiskovalce in imeli delovno srečanje z mag. Tanjo Hočevar, sekretarko ZDIS in Tatjano Bečaj, strokovno sodelavko ZDIS. V prijetnem delovnem vzdušju smo razrešili dileme glede delovanja društva napram zahtevam institucij in ob upoštevanju zakonodaje.

DI Hrastnik: Kopalni dan v Termah Topolšica – 4.5.2017

V četrtek smo se ob 8. uri zbrali in odpeljali v osrčje narave, kjer sta nas razveselila vonj po gozdu, ki napolni pljuča in moč termalne vode, ki vre iz nedrij zemlje. Občutja, ki prepričajo, da razvajanje niso le besede. Ste uganili? Ja, vse to smo našli v bazenih term Topolšica.

Uživali smo v prijetnem druženju in toplem pomladnem sončku ter termalni vodi, ki so jo poznali že v 16. stoletju. Zdravilna voda, svež gorski zrak in množica sončnih dni so že v prejšnjih stoletjih privabljali v Topolšico tudi gospodo z Dunaja in iz celotne Avstro-Ogrske.