November 2009

Zadnji lepi jesenski sončni dnevi prav vabijo invalide na plano.

Društvo DI Kranjska Gora v svojem delovanju namenja članstvu posebno skrb za dobro psiho in fizično kondicijo. Da pa je to možno je nujno članstvo vse skozi prepričevati, da največ za svoje zdravje lahko naredi vsak sam. Pričakovanja, da se bo to zgodilo z obiskom zdravnika je zmotno. Zdravnik je namenjen da ozdravi bolezen, da pa jo bo za vedno odgnal pa je že na meji fantazije. Je pa nekaj naših članov, ki se pa oprijema takega razmišljanja. Na srečo so ti v manjšini in obstaja druga stran, ki se zaveda, da brez dobrih priprav v naravi ni dobre fizične kondicije, kar je pogoj za dobro urejeno zdravje posameznika.

Martinovanje danes in nekoč

Martinovanje danes in nekoč
Trgatve so za nami, mošt v sodih se že bistri in spreminja v »VINO«. Na vidiku je že star vinogradniški praznik Martinovo. Praznik Martinovo je krona vsega truda in dela vinogradnika v vinogradu. V našem društvu invalidov vsako leto v tem Martinovem času organiziramo obisk ene od Slovenskih vinorodnih dežel, da spoznamo njih običaje Martinovanja. Letos smo se podali na Dolenjsko. In kaj smo ugotovili.

Obisk Gorencev v Halozah

Haloze, za marsikoga iz naših krajev, kraji na robu revščine. Ali pa ta trditev drži ali ne, smo se prepričali na lastne oči.

Poročilo predsednika ZDIS za oktober 2009

Predsednik se je v oktobru udeležil naslednjih dogodkov: Seja ESS, 10. let delovanja DI Pivka, volitve v ZZZS, 4. seja UO NSIOS, ogled prostorov Hiše zaupanja – Društva VIZIJA, Slovenske Konjice, NSIOS, seja konzorcija RoJ, 40. let MDI Šaleške doline, 27. seja UO Fiesa, otvoritev prenovljenih poslovnih prostorov MDI Lendava in DU Lendava, 4. seja KOO Dolenjsko-Belokranjske regije, obisk na DI Radovljica-Bled, 20. seja UO ZDIS;

Kopanje z vodno telovadbo v Termah Dolenjske Toplice

Območno društvo invalidov Dravinjske doline je preteklo soboto popeljalo članice in člane v okviru posebnega socialnega programa »Ohranimo zdravje« na triurno kopanje z vodno telovadbo v Terme Dolenjske Toplice.