August 2009

Poročilo o družabnem dogodku/pikniku 09 DI Kranjska Gora v Planici.

Dne 23.07.09 ob 14.00 uri smo se člani DI občine Kranjska Gora zbrali na družabnem piknik srečanju v Planici. Srečanje postaja nekakšna rdeča nit vsakoletnih družabnih akciji. Toda tokrat je bila udeležba nad pričakovanjem, piknika se je udeležilo 131 članov društva invalidov. Zadnjih nekaj dni julija je bilo, kar vroče in ljudje se držijo bolj okrog doma, posebno če so že starejši in imajo še kakšne zdravstvene težave. Zato sem bil nad obiskom prijetno presenečen.

triurno dopoldansko kopanje z vodeno telovadbo v Aquaparku

Devetdeset članic in članov Območnega društva invalidov Dravinjske doline se je preteklo soboto v dveh avtobusih odpravilo pod vodstvom predsednika Ivana Pavliča in tajnice Tatjane Pilpaher na že dodobra uveljavljeno triurno dopoldansko kopanje z vodeno telovadbo v Aquapark v Žusterno pri Kopru.

Pohod ob Savi do Martuljka

Danes trinajstega avgusta je naše društvo organiziralo rekreacijo na svežem zraku. Rekreacija je organizirana, kot pohod iz turistične Kranjske Gore po lepi naravi ob reki Savi do naslednje turistične vasi Gozd Martuljek. Pot nas je vodila ob obrežju po globoki senci ob tukaj še čisti reki Savi. Pot je ravno prav dolga, v eno stran ima šest km, da so jo zmogli vsi od 29 udeležencev, kateri so si ta dan namenili posvetiti svojemu zdravju. Nazaj grede smo se ustavili še v gostišču Maraton, ime lokala ima slučajno športni predznak, kjer smo nadaljevali druženje. Da bralcem tega zapisa malo približam naše kraje in doživljanje pohodnikov.

Beležka s pohoda na Vitranc 1631nm, Cipernik 1745nm in Grlo 1615nm.

Mogoče za tiste, ki malo manj ali nič ne poznajo okolice Kranjske Gore, kje so ti vrhovi.
Kdo ne pozna imena Vitranc? To je gora na južno/zahodni strani turistične Kranjske Gore, katera ima v turistični ponudbi kraja posebno mesto. Z vrha se nudi čudovit razgled po Zgornjesavski dolini. Dolina je kot na dlani.

DI počastilo občinski praznik

Kot že vrsto let smo se člani Društva invalidov poklonili v čast občinskega praznika sedmega avgusta. Naš poklon je bil v obliki kolesarjenja. Ob napovedani uri tega dne se nas je zbralo štirideset članov. Iz zbirališča za Zdravstvenim domom v Kranjski gori smo se odpravili skozi vas Kranjska Gora in naprej po lepi kolesarski stezi proti Gozd Martuljku.

Obisk Gorenjcev v Prekmurju.

Posebni socialni programi za delovanje posameznega DI, katere smo sprejeli v posameznih društvih, nam funkcionarjem na lokalni ravni, nalagajo posebno obveznost izpolnjevanja vseh začrtanih obveznosti iz sprejetih programov. Kako se to odraža v praksi delovanja posameznega društva? Delovanje društva je načrtovano in ima proste roke, ali drugače povedano, smo avtonomni pri načinu doseganja zastavljenih ciljev iz posameznega socialnega programa.