September 2008

FESTIVAL DRUGAČNOSTI, SLOVENJ GRADEC

Društvo invalidov Slovenj Gradec je sodelovalo z Društvom paraplegikov Koroške v pripravi in izvedbi "Festivala drugačnosti".

Poročilo o izobraževanju v MDI KAMNIK v Termah Topolšica

MDI KAMNIK je od 11.09. do 13. 2008 organiziralo v Termah Topolšica izobraževalni seminar za poverjenike društva in člane Komisije za socialno-zdravstvene programe. V tem času od 08.09. do 13.09. 2008 je v Termah potekalo tudi okrevanje 68 članov MDI KAMNIK.

V Karavankah je lepo !

Enajstega septembra 08 smo člani društva invalidov Kranjska Gora vzeli pot pod noge in se podali v Robe. To je predel v kranjskogorskih Karavankah tik nad Kranjsko Goro. Od tu so prečudoviti razgledi na zahodne Julijske Alpe, od najbolj zahodnih Višarij, Rateških Ponc, Jalovca, Prisanka, Razorja in pa do Martuljkove skupine s Špikom v ospredju.

INVALIDI NA TREH KRALJIH

Članice in člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline so se v soboto udeležili srečanja s pobratenim društvom invalidov Slovenska Bistrica, ki je bilo letos tudi organizator tega tradicionalnega druženja.

DRUŠTVO INVALIDOV DRAVOGRAD, 30.8.2008, PIKNIK TEŽKIH INVALIDOV

Vsako leto organiziramo piknik za težje in socialno šibke invalide, tako se je zgodilo tudi to soboto. Piknik je bil v idilični okolici ribiškega doma, kjer so se gostje naužili svežega zraka, dobre hrane in seveda tudi duševne hrane, saj jih je do solz nasmejal gospod Jeseničnik Franc, član socialne komisije.

Poročilo predsednika ZDIS za avgust

27.08.2008 – Sestanek na Skladu RS za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov;
Na sestanku Odbora natečaja za dobro poslovno prakso na Skladu RS za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov smo se seznanili s stanjem in potekom del na natečaju za dobro poslovno prakso in predlogi kriterijev za izbor.

Povzpeli smo se in obiskali Svete Višarje.

Na zelo lep in sončen dan 28. 08.08 v zaključku avgusta smo se na Višarjih zbrali člani invalidov občine Kranjska Gora. Šestdeset nas je bilo večina smo se povzpeli z gondolsko žičnico, bilo pa jih je nekaj, kateri so se povzpeli na goro peš.

Poročilo predsednika ZDIS za julij

02.07.2008 – ZDIS
Sestanek na pobudo DI Maribor glede njihove namere o objavi članka o poteku Zbora članov ZDIS z dne 17.6.2008 v časopisu Večer.
Prisotni s strani DI Maribor : Slavko Zakeršnik, predsednik DI Maribor, Franc Špur, podpredsednik DI Maribor in Štefka Humer, predsednica NO DI Maribor.
Prisotni s strani ZDIS: Drago Novak, predsednik ZDIS, Zdenka Ornik, podpredsednica ZDIS, Srečko Matkovič, predsednik NO ZDIS in mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS.

KJER JE VOLJA JE TUDI POT……

Skupina Zvončnic se pridno tedensko srečuje in marljivo in natančno ustvarja svoje umetnine, ki so jih imeli priložnost opazovati prenekateri krajani naših občin.
Da je poletje čas počitka vemo tudi me, zato gremo na dopust.
Ampak dopust brez zaključka bi bil nezanimiv.