maj 2008

Poročilo s pohoda v Jasenje

V mesecu maju (22. tega) za društvo zelo aktivnem mesecu smo si za tretjo akcijo organizirali pohod iz Martuljka do planine Jasenje pod Špikovo skupino. Na pohod se je odzvalo 35 članov DI. Dolžina poti je cca 4,5 km z višinsko razliko 250 m.

Poročilo o akciji »promocija knjige SK«

Peti obvezni program, ki ga izvajamo v našem društvu ima naslov : »Skrb za integracijo invalidov v kulturno in družbeno življenje«. Čeprav skromni naslov definicije, pa je v praksi še kako razvejana dejavnost. Upam si tudi trditi, da eden težjih obveznih programov delovanja društva invalidov, to pa iz preprostega razloga, kajti težko ali ne mogoče ga je izvajati kot skupinsko terapijo, temveč lahko samo v meri, kot jo sprejema ali želi sprejeti vsak posameznik - individualna osebnost.

Športni dan DI občine Kranjska Gora

Petnajstega maja je DI Kranjska Gora izpeljalo dolgo načrtovani januarski športni dan. Zaradi mile in zelene zime smo ta dan prestavili na pomladanski mesec april, pa zaradi slabega deževnega vremena ni in ni bilo moč akcijo izpeljati. No petnajstega maja pa so nam bile rojenice lepega vremena več kot naklonjene.

USPOSABLJANJE ZA AKTIVNO SODELOVANJE IN NEODVISNO ŽIVLJENJE INVALIDOV, TERME OLIMIA, 9.-10.5.2008

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v dneh od 9. - 10.5.2008 v Termah Olimia organizirala letos že drugo 2-dnevno usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov za invalide prostovoljce iz naših 69 društev invalidov iz cele Slovenije, skupaj 99 udeležencev.

Invalidi obiskali prestolnico

V soboto so člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline napolnili avtobus in se odpeljali na ogled Ljubljane. Izlet sta pripravila in vodila predsednik društva Ivan Pavlič in tajnica društva Tatjana Pilpaher.

Poročilo predsednika ZDIS za april

01.04.2008 – ZDIS; seja sekretariata NSIOS
Urejanje tekočih zadev na ZDIS.
Razgovor s cenilko Marjeto Lužar.
Seja sekretariata NSIOS-a.

Izlet na Dolenjsko in Belo krajino

V torek 22. aprila smo se invalidi kranjskogorske občine podali na izlet s kulturno vsebino. Izlet v deželici sonca, cvička in metliške črnine. V kraje prijaznih in dobrovolnjih ljudi s sledečim programom : Ogled Novega Mesta (glavni trg, Jakčev dom, najstarejši železni cestni most v Sloveniji), Kosilo v gostilni Badovinac na Jugorju vrh Gorjancev,