JUBILEJNA 25. REVIJA PEVSKIH ZBOROV DRUŠTEV INVALIDOV ZVEZE DELOVNIH INVALIDOV SLOVENIJE

Zveza delovnih invalidov Slovenije, ki je največja reprezentativna invalidska organizacija,  je v sodelovanju z Medobčinskim društvom invalidov Murska Sobota v telovadnici OŠ III Murska Sobota v soboto, dne 13.5.2023, organizirala 25. jubilejno revijo pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Na reviji je nastopilo 20 pevskih zborov iz 19 društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije iz cele Slovenije, skupaj skoraj 300 pevcev. Pozdravne nagovore so imeli: Damjan ANŽELJ, župan Mestne občine Murska Sobota; Rudolf KULIČ, predsednik Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota in Peter BRŠEK, predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Na reviji so bila podeljena priznanja dvema pevskima zboroma društev invalidov, ki sta sodelovala na vseh 25. revijah pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije. To sta zbora Medobčinskega društva invalidov Lenart in Društva invalidov Muta.

Izdana je bila zloženka (priloga).

Revijo  sofinancirajo Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v RS, Mestna občina Murska Sobota,  Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in ZPIZ.

Revija pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije je  že zdavnaj prerasla v uveljavljeno prireditev, brez katere si kulturnega življenja v naših društvih invalidov ne moremo več predstavljati. V vseh 25 letih se je revije udeležilo 34 pevskih zborov iz 28 društev invalidov.

Kar je še pomembneje – brez nje si svojega življenja ne morejo več predstavljati niti številni pevci, ki na reviji z navdušenjem sodelujejo, saj je revija tudi priložnost za druženje in pogovor, ki se ne tiče samo glasbe.

Vsem nastopajočim se zahvaljujemo za trud, ki so ga vložili za nastop na tokratni reviji. Zahvala gre tudi organizatorjem s predsednikom Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota Rudolfom KULIČ-em na čelu.

Nenazadnje gre zahvala Mestni občini Murska Sobota,  županu Damjanu ANŽELJ-u  in vsem, ki so zaslužni za izvedbo jubilejne 25. revije pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije.
 

 

Program revije (doc dokument)

Zloženka (pdf dokument)

 

FOTO - Galerija

FOTO - V Murski Soboti so se predstavili pevski zbori društev invalidov iz celotne Slovenije - Vestnik.si

FOTO in VIDEO - Predstavili so se pevski zbori društev invalidov iz cele Slovenije - Pomurec.com