Jubilejna 20. revija pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije, Trbovlje, 12.5.2018

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v sodelovanju z Društvom invalidov Trbovlje organizirala JUBILEJNO 20. revijo pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije. Revija je bila v soboto, 12. maja 2018 ob 15. uri v Trbovljah, v Športni dvorani Polaj, Šuštarjeva kolonija 7 a.

Na reviji, ki je predstavljala tudi uvod v praznovanje 50. obletnice delovanja Zveze delovnih invalidov Slovenije, je nastopalo 23 pevskih zborov iz 22 društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije iz cele Slovenije. Pozdravne nagovore so imeli: Vesel Šalja, predsednik Društva invalidov Trbovlje, Jasna Gabrič, županja Občine Trbovlje in  Drago Novak, predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije. Slavnostni govornik je bil državni svetnik Matjaž Švagan.

Podeljena so bila priznanja petim društvom invalidov, ki so nastopila na vseh 20 revijah pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije. To so društva: Medobčinsko društvo invalidov ''Drava'', Radlje ob Dravi, Medobčinsko društvo invalidov Lenart, Društvo invalidov Logatec, Društvo invalidov Muta in Društvo invalidov Zagorje ob Savi. Z revijo pevskih zborov društev invalidov je Zveza delovnih invalidov Slovenije  širši javnosti pokazala možnosti uveljavljanja invalidov, da izkoristijo svoje ustvarjalne, umetniške in intelektualne potenciale, ne le za lastno korist, temveč tudi za obogatitev svoje skupnosti.

Revijo  so sofinancirali Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v RS, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Občina Trbovlje.

 

Program / vabilo (doc)