DI Slovenj Gradec: Srečanje pobratenih društev invalidov v Dornberku

Pobratena Društva invalidov Vrhnika, Slovenj Gradec, Gornja Radgona; Idrija – Cerkno in Dornberk so se dogovorili, da enkrat letno organizirajo srečanje pobratenih društev. Organizator srečanja je vsako leto drugo društvo. Letos je srečanje organiziralo DI Dornberk.

V Dornberk – Zeleni gaj, ki se nahaja v spodnji Vipavski dolini in spada pod občino Nova Gorica, se je srečanja pobratenih društev, ki je bilo 15. junija 2013, udeležila tudi 10 članska delegacija invalidov iz Društva invalidov Slovenj Gradec.

Ob prihodu na dogovorjeno mesto nas je vse udeležence srečanja najprej pozdravila predsednica DI Dornberk Jožica Skomina, zatem je na kratko podal predstavitev društva gospod Ivan Mrevlje, še do nedavnega dolgoletni predsednik društva, poudarek pa je bil na 15 – letnici delovanja društva. Dejal je še, da je druženje preprosto povedano naš način življenja v društvih, saj ga razumemo kot sredstvo sproščanja pozitivne energije in dobre volje, hkrati pa je druženje tudi oblika zabave, ki aktivno pripomore k ustvarjanju in realizaciji ciljev posameznika.

Najboljše ideje se pogosto rodijo ravno na neformalnih druženjih, kjer imamo priložnost prisluhniti drug drugemu, si izmenjati zamisli ter si vzeti dovolj časa za medsebojne stike. Družabno življenje je torej v društvih invalidov stalnica, ki nam pomaga, da na lažji in hitrejši način dosegamo zastavljene cilje, saj znamo konstruktivno usmeriti vso pozitivno energijo, ki je izjemno pomembna za ustvarjanje rezultatov.

Po pozdravu in predstavitvi društva je sledil kulturni program, v katerem je nastopil ženski pevski zbor iz DI Dornberk in učenk iz OŠ Dornberk, ki so zaplesale kar nekaj lepih plesov. Po kulturnem programu so spregovorili predstavniki pobratenih društev in se medsebojno skromno obdarili.

Po uradnem delu nas je organizator postregel z malico – golažem in pijačo, na mizah pa je bilo tudi veliko raznovrstnega domačega peciva. Nato je sledila tombola, glavni dobitek je bil velik kraški pršut, ki ga je prejel član iz DI Vrhnika. Za veselo razpoloženje pa je poskrbel ansambel Zlati časi.

V poznih popoldanskih urah nas je organizator srečanja postregel še z enim obrokom hrane, kajti druženje je trajalo cel dan. Pred odhodom smo se še dogovoril, da bo v naslednjem letu organizator srečanja pobratenih društev DI iz Gornje Radgone.

Jožici Skomina, predsednici DI Dornberk, gospodu Ivanu Mrevljetu in vsem ostalim, ki so sodelovali v organizaciji tega srečanja, se prav lepo zahvaljujemo za topel sprejem in jim želimo še naprej uspešno izvajanje njihove dejavnosti.

Stanislava Tamše, predsednica