Dnevnik 25. - 29. maj 2004

Ljubljana, 25. 5. 2004 - S sekretarko sva se odzvala vabilu generalnega sekretarja Socialne zbornice Slovenije dr. Bojana Regvarja in obiskala nove poslovne prostore v Kosezah, kamor se je zbornica nedavno preselila. ZDIS je kolektivni član, ga. Tanja Hočevar pa individualni član te zbornice, ki s svojim strokovnim vplivom sooblikuje našo programsko zasnovo.

Ljubljana, 25. 5. 2004 - Nadaljuje se ciklus predstavitev ustvarjalnosti društev invalidov ljubljanske regije s prikazom ki ka je pripravilo DI Ljubljana-Šiška (na Mačkovi). Ustvarjalci so se zelo potrudili in lepo je bilo pogledati slikarske izdelke, izdelke reliefnega slikanja, idrijske čipke in stvaritve v tehniki intarzije. Domiselno in promotivno.

Ljubljana, 27. 5. 2004 - Skupščina ZDIS je minila v konstruktivnem sodelovanju odgovornih razpravljalcev, ki so največ pozornosti namenili uresničevanju strategije ZDIS in nekaterim spremembam statuta Zveze. Del gradiva bo dosegljiv na spletni strani ZDIS.

Ljubljana, 28. 5. 2004 - S predsednikom Strokovnega sveta ZDIS mag. Cvetom Uršičem sva opravila posvetovalni razgovor z generalnim sekretarjem za mednarodne odnose švedskega nacionalnega sveta invalidskih organizacij glede organiziranja jesenskega posveta, na katerem bi spoznali švedske izkušnje pri problematiki pri zaposlovanju invalidov.

Motovun, 29. 5. 2004 - Veliko truda so v DI Pivka vložili v organizacijo regijskega srečanja društev invalidov Obalno-kraške regije. Kljub relativno hladnemu in vetrovnemu vremenu je vzdušje in družabnost prevladala in druženje je bilo takšno kot smo ga vsi pričakovali.