Predstavniki invalidov KOO Pomurje obiskali Vojnik

Oj ti čas korone. Različna miselnost in pogled na okužbe so nekatere ljudi razdvojili. Reka strpnosti se takoj ustavi tam, kjer si nismo enotni. Zato je bolje, da upoštevamo navodila stroke in si naredimo vsak trenutek lep in nepozaben. Eden takih lepih doživetij je bil današnji dan.

Že dalj časa  sva se s predsednikom invalidov Pomurske koordinacije Jožefom Gjerekom  pogovarjala, da si bodo prišli  predsedniki društev njihove koordinacije pogledati naše kraje. In  danes je bil ta dan, ko sem sprejela Predsednika društva  delovnih invalidov Lendava  Jožeta Gjereka, predsednico Društva  delovnih invalidov Gornja Radgona Alenko Husar in predsednico društva delovnih invalidov Ljutomer Mirjano Jerič. Predsednik društva invalidov Murska sobota Rudolf Kuljič je žal zbolel in mu želim hitro okrevanje.

Na občini Vojnik sta nas sprejela župan občine Branko Petre in Petra Pehar Žgajner, ki med drugim na občini dela na področju turizma.

Župan nas je prisrčno sprejel in povedal, da je vesel, da so se odločili obiskati naš kraj. Povezanost med ljudmi je v teh časih še toliko bolj pomembna. Na kratko je predstavil zgodovino občine in tudi pohvalil sodelovanje našega društva z občino in občani. V teh časih je še toliko bolj pomembno, da znamo prisluhniti in razumeti sočloveka. Vsak posameznik v srcu nosi svojo zgodbo, svojo radost in veselje, a pre mnogokrat oči izdajajo trnje srca in nemoč, strah pred jutri in bolečino za katero ni recepta in ne tablet. Takrat je prav, da prisluhnemo, si vzamemo par trenutkov časa in prisluhnemo sočloveku. V takih primerih naj večkrat damo tisto, kar nobeden denar ne nadomesti - prijazno besedo, stisk roke in ponujena rama so zastonj a zdravijo. Zdravijo bolje kot materialne dobrine, saj je osamljenost in negotovost »Kuga » današnjega časa. Da sočloveku pokažemo, da nam je mar je zdravilo , ki zdravi stiske in žalost.

Nato nas je gospa Petra pospremila čez Vojnik in opisala znamenitost tega kraja.  Nato smo se odpeljali do Šmartinskega jezera in se na kratko sprehodili.

Nadaljevali smo pot po Celju, kjer smo se sprehodili čez staro mestno jedrodo muzeja in občine. Ob malici smo si izmenjali izkušnje glede delovanja v društvih . Enotni smo si bili, da prav v teh časih nas sočlovek še bolj potrebuje. Ne moremo se družiti tako kot smo vajeni, a različne pomoči, svetovanja, pohodi in delavnice v manjših skupinah, so nepogrešljive za vse, ki so osamljeni, ki so v stiski in nimajo nikogar, ki bi jim prisluhnil in povedal: »Ja treba je upoštevat stroko in izvajati ukrepe, ja kmalu bo bolje, kmalu bo svetel dan za vse, kmalu se bomo lahko družili in rekli, tam kjer je volja je tudi pot«. Ja pot življenja je premnogokratstrma in na pogled nepremagljiva, ampak z voljo in skupnimi močmi zmoremo marsikaj..

Ponosnain hvaležna sem, da živim v občini, kjer je človek človeku človek, kjer nam je mar za sočloveka, kjer si znamo ljudje pomagati in prisluhniti , še posebno invalidom, starostnikom ter ranljivim skupinam ljudi.

Hvala spoštovani gospod župan Branko Petre, hvala spoštovan Petra Pehar Žgajner za vašo prijaznost. Zelo lepe in prijazne občutke bodo naši gostje prenesli v svoje kraje, v svoje okolje. In dober glas seže v deveto vas, ja hvala vama, ta dober glas bo šel daleč naokoli po Prekmurju.

Dragica Mirnik

Predsednica MDDI Celje

Predsednica Koordinacije Celjske regije