DI Trbovlje – zakorakali smo v poletje

S sprostitvijo ukrepov delamo intenzivno na realizaciji zastavljenega programa dela.

Srečanja težjih invalidov v treh skupinah so za nami, tudi zbor članov smo realizirali in potrdili poročila za leti 2019 in 2020. Letovanje v Makarski je uspelo,  enodnevni kopalni dan v Strunjanu je za nami. Bilo je vroče,  vendar nas je morska voda lepo ohladila.

Ženska ekipa balinark nas je zastopala na državnem prvenstvu Zveze za šport invalidov Slovenije, ki je potekalo v Portorožu in zasedla odlično 4. mesto. 

30.6.2021 smo imeli ponovno meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola, kljub vročini se je meritev udeležilo kar 18 uporabnikov. Dne  4.7.2021 se jeribič Tončarovski Peter udeležil državnega prvenstva v ribolovu Zveze za šport invalidov Slovenije, ki jepotekalo v Velenju.

10.7. 2021 smo realizirali kopalni dan v Termah 3000 - Moravske Toplice,popoldan pa smo izkoristili za obisk energetskih točk ob Bukovniškem jezeru.

Koncem meseca imamo kopalni dan ponovno v Strunjanu, prav tako se bodo zadnje dni julija pohodniki podali na Lisco.

4.8.2021 imajo pevci rezerviran termin v Moravskih Toplicah – 3-dnevni pevski tabor.

11.8.2021 se podamo na kopanje v Dolenjske Toplice, koncem avgusta pa v Izolo.   Za naše člane smo organizirali 4-dnevno krajše letovanje v termah Radenci – termin 17.9. – 21.9.2021 – možnost koriščenja bonov. Če bo zainteresiranih dovolj jim bomo organizirali tudi avtobusni prevoz.

Delavnico za aktivno življenje in delo planiramo realizirati  v prvi polovici avgusta.

Dejansko skušamo kar najbolj hiteti z izvedbo programa, saj glede na dogajanja v Evropi – virus COVID-19 mutacija Delta in obeti naših epidemiologov, da je samo vprašanje časa, kdaj bo tudi pri nas, želimo realizacijo zastavljenih ciljev.

Ob uradnih dnevih  skušamo vplivati na člane, da se aktivno vključijo v preprečevanje širjenja epidemije in se v čim večjem številu cepijo. Le na ta način nam bodo omogočena druženja v jesenskem času.

 

Stanka KINK, tajnica DI Trbovlje