Po korona dejavnosti v MDDI Celje

Zdravje, sreča, sonček in veselje so biseri, ki nam prinesejo v dušo blagostanje. Že nekaj časa je naše blagostanje okrnjeno. Način življenja je drugačen, spremembe v obnašanju so očitne. Pa vendar Dragi ljudje, vzemimo vse to v zakup in si naredimo življenje na nov način lep, prijeten, zanimiv… V času, ko ni bilo druženj, smo veliko klepetali med seboj, morda malo več brali knjige in se posamično srečevali. Pogrešali smo klepet ob kavi, pohod v skupinah in druženje. Dočakali smo in hitro smo izkoristili prilike. Par delavnic ročnih del smo izvedli, športne dejavnosti so se začele izvajati ob torkih. V sodelovanju z ZIFS pripravljamo predavanje na temo INVALIDI V ZGODOVINI SVETA, ki ga bomo izvedli konec meseca.

Naše tradicionalno srečanje na Gorenjskem je bilo tudi letos izvedeno. Z dvema avtobusoma smo se zgodaj zjutraj odpravili na pot. Seveda smo upoštevali navodila NIJZ. Po sveti maši na Brezju smo ob avtobusih zapeli in se odpravili na ogled Radovljice. Da nismo bili lačni smo v Planici postavili in razkužili gasilske mize in se razvajali z okusnim golažem, ki ga je sredi noči skuhal naš Zdenko. Ob rujni kapljici smo poklepetali, saj smo si imeli veliko povedati. Potem smo se odpravili na pohod in ogled skakalnice. Za veselo  vzdušje je poskrbel naš Janko s harmoniko. Prijetni trenutki prehitro minejo in treba se je bilo odpraviti proti domu. Takrat pa je sledilo presenečenje našega Zdenka. Potica, za vsakega košček, nam je vzpodbudila hormon veselja, hvaležnosti in zadovoljstva. Zapeli smo, da se je naš glas združil s tišino prelepih planin.

Spet smo si bili enotni, da je oseben stik zdravilo, ki ne zdravi le osamljenosti, tudi baterije nam napolni in nam da energijo, da smo veseli in sposobni sprejemati tudi Križe in težave, ki nas vsakodnevno spremljajo.

Na povabilo športnega kljuba, ki ga vodi Sara Padarič, smo v Vojniku sodelovali pri sprejemu olimpijske bakle. Po kulturnem programu in pozdravu olimpijcev, so predstavniki društvev tekli z baklo. Tudi naju s Tatjano Kotnik je doletela ta čast.Ob bučni spremljavi aplavza prisotnih, sva odpeljali in od tekli krog. Ponosni sva bili in hvaležni, da sva bili lahko del tega pomembnega dogodka v občini Vojnik. Kjer je volja, tam je pot. Hvala Sara Padarič za vzpodbudo.

Vlak življenja gre z različnim tovorom naprej. Veliko je odvisno od nas samih, kako si ga naložimo. Najbogatejši smo, če smo zdravi, če smo veseli in zadovoljni. Prav je, da vse te dobrine delimo z ljudmi okoli nas in tako ta vlak življenja lažje pelje tovor v lepši jutri. Bodite zdravi, bodite zadovoljni, pridite med nas.Skupaj bomo lahko marsikaj premagali, morda kaj naredili za svoje zdravje, razbremenili  in razdelili bomo skrbi in težave, ki bodo takoj milejše… 

Dragica Mirnik predsednica mddi Celje