Novičke iz DI Trbovlje

Delo v Društvu invalidov Trbovlje  imamo od 1.1.2021 omejeno na pobiranje članarine in seveda podajanje informacij bodisi po telefonu ali osebno. Poskrbeli smo za zaščito prostovoljcev, ki se nahajajo v društvu –  vse v skladu z navodili NIJZ za preprečevanje z okužbo COVID-19.

Rada pa bi vam opisalatragedijo naše družine, še posebej  bi te vrstice namenila vsem skeptikom, ki trdijo, da je corona virus teorija zarote.

Sama sem zbolela  po božičnih praznikih  za okužbo COVID-19,  prav tako sinova družina, saj živimo v svojem »mehurčku« in seveda smo tudi božične praznike preživeli skupaj.  Kje smo se okužili, ne vemo. Vsi smo strogo upoštevali  navodila NIJZ,  torej nošenje mask, pranje rok, socialna distanca, saj sta v družini mala otroka, pa tudi sama spadam že med ogroženo skupino.  Dobili smo tisto obliko, za katero pravijo, da je lažja – torej vročina, izguba vonja in okusa, bolečine v mišicah in splošna oslabelost. Vendar še danes po dobrem mesecu dni vsi čutimo posledice. Problem pri hoji navkreber, stopnicah, močna  zadihanost in občasno slabosti.

V družini sestre pa je sin, ki živi s staršema, staknil hujšo obliko okužbe na delovnem mestu in jo prinesel v njihov »mehurček«.  Vsi trije so bili hospitalizirani v bolnišnici. Sin,  brez kakšnih prejšnjih bolezni, jo je najhuje skupil. Po dveh dneh  zdravljenja so ga  začeli umetno predihavati, saj se mu je covid  pljučnica razširila na 80 % pljuč. Dan za dnem smo  težko pričakovali novice, o njegovem stanju.  Vsak dan so bile bolj vzpodbudne. In 17.1.2021 ob 17. uri so nam povedali, da ga bodo drugi dan  prebudili iz umetne kome. Toda zgodilo se je najhujše. Ob 19. uri istega dne klic iz bolnišnice, naj se pridemo poslovit, saj mu odpovedujejo vsi organi.  Umrl je v jutranjih urah 18.1.2021, star dobrih 50 let.  Taka je  resnica o nepredvidljivem poteku bolezni z okužbo COVID-19.  Strdki, ki so zelo pogosti ob tej okužbi lahko udarijo v katerem koli organu in bolnik izgubi boj z boleznijo. Da bi bila naša tragedija še večja, je na oddelku COVID  bil zdravljen tudi njegov oče, kateremu je ob novici o smrti sina zastalo srce. Tako smo v ožji družini izgubili dve ljubljeni osebi.

Tudi naša, komaj 40-letna članica ekipe pikada je ob koncu leta zaradi posledic bolezni covid-19 – po preboleli okužbi dobila strdek in umrla.Mi, ki smo preboleli okužbo, pa  še vedno živimo v strahu, kakšne bodo še posledice, saj  je delež tistih, ki nekaj časa po preboleli okužbi morajo ponovno poiskati zdravniško pomoč, velik.

Zato bi vse skeptike in tiste, ki  na veliko širijo po družabnih medijih novice o zaroti politike, zdravnikov pozvala, naj se javijo kot prostovoljci na COVID oddelke bolnišnic, kjer bodo spoznali resnico o  tem groznem virusu.

Zatorej pozivam  vse člane ZDIS, z veliko resnostjo upoštevajte navodila NIJZ , TOREJ NOŠENJE MASK, RAZKUŽEVANJE, SOCIALNA DISTANCA IN ČIMPREJ NA CEPLJENJE.  Le tako boste lahko zaščitili sebe in svoje drage.

Stanka KINK