V spomin Anđelku Bendelji (1945 – 2020)

Letošnji božični prazniki so v družino Bendeljevih namesto veselja prinesli žalostno slovo od očeta. Z družino iskreno sočustvujemo člani Območnega društva delovnih invalidov Zgornje Posotelje, predsedstva številnih društev delovnih invalidov po vsej Sloveniji in tudi Zveza delovnih invalidov Slovenije. Anđelko je petindvajset let predsedoval našemu ODI, več let je bil predsednik DI celjske koordinacije in član UO ZDIS. V tem času je naredil mnogo koristnega za delovne invalide, njihov položaj v družbi in še posebej v Rogaški Slatini, ki je tudi po njegovi zaslugi dobila naziv »Občina po meri invalida«. Petindvajset let je dobro sodeloval z vsemi župani šestih občin Posotelja, na kar je bil vedno zelo ponosen.

Največji dosežek za društvo je bila vsekakor pridobitev lastnih društvenih prostorov, za kar mu bodo hvaležne še mnoge generacije za nami.

Anđelkoje v času svojega delovanja dobil vsa možna priznanja ZDIS, dobil naziv častnega predsednika našega društva in tudi priznanje občine Rogaška Slatina.

Ko smo se zaradi razmer v majhnem številu na Božični dan poslavljali od našega Anđelka, sem opazila tudi skromno vdovo, našo članico, ki je Anđelku v slovo prinesla nekaj svečk. Zunaj sva se pozdravili in vprašala sem jo, če je morda v sorodu. Rekla je: »Nisem. Ampak zaslužil si je, da se pridem poslovit. Veliko je naredil za našega atija.«

Anđelko, naj bo tebi in tvojim najbližjim to v največji ponos in priznanje, saj le dobra dela ostanejo tukaj, v spominu ljudi, ki so te imeli radi in istočasno gredo s teboj tja, kamor smo mi vsi namenjeni. Hvala ti za vse dobro, kar si naredil za kogarkoli, ki je potreboval pomoč in naj ti bo vse obilno poplačano.

Za ODI Zgornje Posotelje                                                                                           Betka Šeligo Plavčak