DI Krško: izlet, Luče ob Savinji

Člani in nečlani Društva invalidov Krško, smo se z avtobusom, (6. 7. 2019), odpeljali v prelepo Savinjsko dolino, konkretno v Luče, kjer smo se udeležili 50 letnice obeležitve delovanja Zveze delovnih invalidov Slovenije. To je bilo tradicionalno srečanje, z bogatim kulturnim programom, ki je bil prežet z izvirnimi slovenskimi pesmimi. Po končanem kulturnem programu smo se okrepčali z okusnimi jedmi in s pijačo. Poizkusili pa smo tudi svojo srečo, s srečelovom. 
 

Srečanje je bilo enkratno in nepozabno. Gostitelji – domačini iz Luč so nas prijetno presenetili z gostoljubnostjo. Polni lepih vtisov, smo sedli na avtobus. Med vožnjo smo se ustavili v Žalcu pri zelo znani FONTANI piva, kjer smo se odžejali kar s šestimi vrstami piva, za ceno – samo 8 €. Prejeli smo tudi spominski vrček. Najbolj všeč nam je bilo zeliščno pivo. 
 

Veseli in srečni smo se vračali proti domu. Izlet nam je bil vsem zelo všeč, ki sta ga odlično vodili predsednica Društva invalidov Krško, gospa Mimica STOPINŠEK in blagajničarka gospa Darinka FERLIN. 
 

Na tem izletu smo spoznali, da je naša Slovenija v vseh svojih kotičkih lepa in turistično zanimiva. Zato imejmo radi svojo domovino, še več, bodimo ponosni, da smo Slovenci! 
 

V imenu Društva invalidov Krško, podporna članica

 

Zora Pevec (specialni pedagog) v pokoju