21. revija pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije, Črnomelj, 11.5.2019

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v sodelovanju z Društvom invalidov Črnomelj organizirala  21. revijo pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Revija je bila v soboto, 11. maja 2019 ob 15. uri v telovadnici Srednje šole Črnomelj v Črnomlju.

Na reviji, ki potekala v okviru praznovanja 50. obletnice delovanja Zveze delovnih invalidov Slovenije, je nastopalo 19 pevskih zborov iz 19 društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije iz cele Slovenije.

Pozdravne nagovore so imeli: Srečko Matkovič, predsednik Društva invalidov Črnomelj, Andrej Kavšek, župan Občine Črnomelj in Ivan Kostrevc, podpredsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije. Slavnostni govornik je bil Miran Krajnc, član Programskega odbora RTV SLO za problematiko programskih vsebin za invalide in predsednik Zveze v obdobju 1998-2006.

Letos je revijo že tretjič snemala tudi RTV Slovenija, kar nam je še v posebno čast. Izdana je tudi zloženka - na njej so, med drugim, slike pevskih zborov društev invalidov, ki so sodelovala na vseh dosedanjih dvajsetih revijah pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije.

 Z revijo pevskih zborov društev invalidov je Zveza delovnih invalidov Slovenije  širši javnosti pokazala možnosti uveljavljanja invalidov, da izkoristijo svoje ustvarjalne, umetniške in intelektualne potenciale, ne le za lastno korist, temveč tudi za obogatitev svoje skupnosti..

Revijo  so sofinancirali Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v RS, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Občina Črnomelj.

Povezave na: