DI Sevnica: aktivnosti društva

SREČANJE ZA TEŽJE POKRETNE ČLANE

V soboto, 23. junija 2018 je odbor DI Sevnica v Krmelju pripravil srečanje za težje pokretne člane, katerega se je udeležilo 21 članov. Srečanje je bilo v prostorih gostišča Hiša vina na Kamenšekem pri Jamškovih. Ogledali smo si tudi vinsko klet in predstavitev njihovih nagrajenih vin, smo pa tudi degustirali njihova kvalitetna vina.
Udeležence je v imenu društva pozdravil predsednik Društva Franc Boljte. Obdarili smo tudi člane, ki so v tem mesecu praznovali rojstni dan.
Ob dobri hrani in pijači, ki so jo pripravili v gostišču Jamšek, in ob zvokih harmonikaša smo uživali ob klepetu in druženju do večernih ur. Društvo invalidov Sevnica se zahvaljuje za prijetno pogostitev in da so našim težjim invalidom omogočili lepo popoldne.

UDELEŽBA NA IGRI NA STUDENCU

Manjša skupina 30 članov DI Sevnica se je odpravila v nedeljo, 29. julija 2018, z avtobusom prevoznika AP Novak, na ogled igre LEPO JE BILI MUZIKANT, ki jo je ob 65-letnici glasbenika Slavka Avsenika, odlično odigrala igralska skupina Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan – Studenec  pri Domžalah.  Predstava je trajala dve ure in navdušila vse prisotne v nabito polni dvorani. V poznih večernih urah smo se vrnili proti domu.

KOPALNI DAN OB SLOVENSKI  OBALI

2. avgusta 2018 smo se člani invalidov DI Sevnica odpravili na kopalni dan v Strunjan. Iz Sevnice smo krenili ob 7. uri zjutraj, kopanja se je udeležilo 42  članov DI Sevnica, prevoznik je bil AP Novak. Ko smo prispeli v Strunjan na obalo, nas je pričakalo lepo vreme. Tako so se nekateri odločili za kopanje v bazenu, večina pa so uživali na plaži in se kopali  v morju.
Za hrano je poskrbel vsak sam v lokalih ob morju.  Domov smo se vrnili dobre volje v večernih urah.

OBVESTILA

Društvo invalidov Sevnica organizira srečanje težjih invalidov na Šmarčni pri Gasilskem domu, dne 1. septembra 2018 (sobota) s pričetkom ob 14. uri. Prispevek za srečanje na člana znaša 7€.

Društvo invalidov Sevnica organizira 3. kopalni dan v Dobovo, ki bo dne 7. septembra 2018 (petek) z odhodom iz AP Sevnica ob 13. uri. Prispevek na člana  je 10€.

Prijave sprejemamo v pisarni društva ob uradnih urah in pri poverjenikih.

Roman Novšak, DI Sevnica