MDDI Celje: Rehabilitacijski dan v Termah Dobrna

Dobrna, prelep turistični kraj, ki leži na severu celjske kotline, med obronki Paškega Kozjaka in gozdovi Pohorja.
Dobrna je zelo lep kraj, ki se ponaša s Termami, ki jih radi obiščejo domači in tuji gostje, da si okrepijo zdravje in počutje.

Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče z več kot 610 letno tradicijo.

Letošnje vreme zna biti malo muhasto, zato smo se odločili, da se odpravimo na enodnevno rehabilitacijo v to znano zdravilišče.

Zbralo se nas je preko 60 članov. Nekateri smo se pripeljali z avtobusom, nekateri pa s Svojim prevozom.
V avli lepo urejenega zdravilišča sta nas s svojo prisotnostjo počastila župan občine Dobrna g. Martin Brecl in ga. Marija Švent, direktorica zavoda. Izrekla sta nam dobrodošlico in župan je poudaril pomen sodelovanja z našim društvom. Občina podpira naše delo in trudijo se, da prilagodijo razmere in pogoje za še boljše življenje invalidov v občini. Vsa leta se na tem področju trudijo, saj je v kraju dom za osebe s posebnimi potrebami, v zdravilišče pa prihajajo ljudje z različnimi zdravstvenimi težavami in različno ovirani. Skupaj z našim društvom se trudijo in delajo na projektu za pridobitev listine »Občina po meri invalidov«. Hvala vama za izkazano pozornost.

Pozdravil nas je tudi g. direktor Term Dobrna dr. Aleš Semej in nam povedal, da smo vedno dobrodošli. V Termah izvajajo različne terapije za izboljšanje zdravja in hitrejšega okrevanja po različnih operativnih posegih. Termalna voda je že stoletja znana po tem, da blagodejno deluje na organizem. Hvala g. Smej!

Čas v bazenu je ob različnih temah pogovorov hitro minil. Nekateri so si okolico Dobrne ogledali in občudovali lepote narave. Glavna tema današnje delavnice pred kosilom je bila naša skrb za zdravje, za pomen gibanja in skrbi za boljše počutje. Nekateri starejši invalidi in invalidi po operativnih posegih so povedali, da jim razgibavanje v vodi zelo koristi a žal vse te dobrine so povezane s stroški in prevozom. Po kosilu je bil čas še za medsebojna druženja in ura odhoda se je približevala. Prisotni so izpolnili kratke vprašalnike, rezultat pa je bil več kot odličen. Potreba po druženju, po rekreaciji in želja narediti nekaj za se je velika.

Zadovoljni in prijetno utrujeni smo se vrnili domov z željo, da tako druženje kmalu ponovimo. Hvala spoštovani člani, da ste pri tej obliki rehabilitacije aktivno sodelovali in da smo drug drugemu polepšali dan in vsaj malo okrepili svoje zdravje. Hvala tajnici Poloni, Denisu, Nataši in spremljevalcem za vso pomoč.

Dragica Mirnik
Predsednica MDDI Celje