Delavnica - spoznavanje in uporaba zdravilnih zelišč, 15. - 22.04.2016 Radenci

mentorica MAGDALENA BRUDER

Ogled slik

Prvi dan: Registracija udeležencev in razvrstitev po sobah, odhod na kosilo in kopanje. Zvečer spoznavni večer in priprava urnika za delo v naslednjih dneh.

Drugi dan: Teorija o ingverju, pisanje receptov in praktičen prikaz priprave ingverjeve marmelade. Telovadba, po odmoru priprava zeliščne kreme, kjer smo uporabili olja v katerih so bile namočene naslednje rožice: ognjič, šentjanževka, arnika in kamilica.

Tretji dan: Teoretični del o lastnostih in zdravilnih učinkih avokada, pisanje receptov, izdelava kreme za masko obraza in praktičen prikaz. Izdelava namaza, energijskega napitka s čilijem in avokadom in jabolčnim sokom in seveda degustacija.

Četrti dan: Teorija o zdravilnih učinkih čilija, pisanje receptov. Izdelava čili marmelade in obližev iz čilija-proti bolečinam v sklepih.

Peti dan: Posvetili smo se divjemu kostanju, pripravili kremo iz prej pripravljenega olja, pokazala sem način izdelave tinktur, skratka celoten postopek od sadeža do izdelka.

Šesti dan: Teorija o rdeči pesi, njenih zdravilnih učinkih, priprava napitkov. Naslednja je bila kopriva. Predebatirali smo vse od korenine do semena. Pripravljali tinkture, namaze, sirup, semena v vinu, čaje itd. Tudi o smetliki smo dosti povedali in pripravili kremo za oči.

Vsaki dan smo imeli strokovno vodeno telovadbo, v bazenu smo obdelali še marsikatero zdravilno rastlino, stkali nove prijateljske vezi, slovo je bilo kar težko.

Sedmi dan: Pospravljanje, odhod na kosilo in pot pod noge. Doma pa priprava novih zdravilnih rastlinic.

Sestavila: Magdalena Bruder