MDDI Celje: PIKADO malo drugače

Vsak dan, vsak trenutek je za nas, ji smo obdarjeni z dobrim vidom lep, iskriv, mavričen.

Ljudje, ki slabše vidijo, ljudje, ki vidijo le senco, ljudje, ki vidijo le temo imajo radi dan enako kot noč. Imajo radi vsak svetel trenutek, vsak dan takšen kot je, svetel ali teman.

Za marsikoga je svetloba le pobožna želje, hrepenenje. Tisti, ki so ovirani v vidu od rojstva natančno ne vedo kako lep je dan, kako lepa je mavrica, pa vendar vedo. Ja, znajo opisati in imajo na drugih področjih čut, ki sem ga poimenovala »biser topline«.

Da je druženje med člani sorodnih društev prijetno, smo se že večkrat prepričali. Tokrat sem se s prijaznima predsednikom in tajnico MDSS Celje dogovorila za prijateljsko tekmo v pikadu. G. Edi živi v temi. Kadarkoli jih obiščem na društvu, me prijazno sprejmeta, z gospo Vesno. Idejo sta sprejela z veseljem.

Že ob prihodu sta nas sprejela, kot da smo prišli zelo »pomembni« športniki. Prijazni športniki MDSS so nas pospremili v njihove skupne prostore. Kako bo to potekalo, smo se spraševali športniki MDDI Celje. S svojo prisotnostjo sta nas počastila tudi župan občine Vojnik g. Brane Petre in podpredsednik MDDI Celje G. Brane Delčnjak. In se je začelo. Dobili smo očala na glavo in za trenutek smo bili v polni temi. Tema, o hudo, tema nepopisno slab občutek.

In ti ljudje živijo v temi, živijo v temi zdaj, danes , jutri….

In mi se kdaj pritožujemo nad meglo, nad nevihto, nad večerom, nad senco. Za trenutek smo videli in občutili kako je, če živiš tam nekje, tam nekje v temi.

Ampak, to moraš sprejete, se naučiti živeti na tak način, s temo. Pa vendar! Ti ljudje so ljudje, ki delijo nasmeh, ki delijo srečo, ki so prijazni in zadovoljni, da imajo drug drugega, da se družijo in živijo življenje, ki se jim ponuja.

Njihova prijaznost in gostoljubje je nepozabno. Da bo športno druženje še lepše, je g. Marjan vzel v roko harmoniko in zaigral, da smo lahko zaplesali in zapeli.

Ali lahko pričakujemo še kaj lepšega, še kaj več ta dan? Ne, bilo je prijetno, čustveno, kar je najpomembnejše, toplo in prijateljsko, kot da se poznamo že mnogo let.

Hvala spoštovani g. Edi, hvala prijazna in požrtvovalna ga. Vesna, hvala spoštovani športniki, da ste nas sprejeli medse in nam omogočili športni dan preživeti z vami, ki živite življenje, ki je marsikomu nemogoče , za vas pa vsakdanje, lepo, neprecenljivo.

Hvala, vam dragi in spoštovani prijatelji MDSS Celje.

Dragica Mirnik
Predsednica MDDI Celje