MDDI Celje: Velikonočni obisk

Kako malo je potrebno, da si srečen, da osrečiš prijatelja, znanca in še koga. Stisk roke, lepa beseda je že dovolj, da je dan prijetnejši, da skrbi in bolezen za nekaj časa izzveni.

S poverjenico Eriko sva se odpravili v dom Lipa Štore, z namenom obiskati naše člane, kjer jim je drugi njihov dom.
Veseli so nas bili in povedali, da se dobro počutijo in morajo sprejeti življenje takšno, kakršnje se jim ponuja. Čas, trdo delo in leta so prinesla svoje, na jesen življenja so ostali sami in v domu jim nudijo to, kar potrebujejo. Potrebujejo nego, zdravstveno oskrbo in družbo. Vse to in še mnogo več jim dobijo tukaj, saj so skromni in zadovoljni. Še posebej so veseli malih pozornosti, naš obisk, so dejali, pa je več kot pohvalen.

Da niso pozabljeni člani, ki bivajo v domu ob Savinji, so bili ponosni naši člani. Z nasmehom nas je sprejela socialna delavka Mateja, naši člani pa so nas čakali v prijaznem okolju, domski kavarni. Že ob vstopu v prostor smo občutili, da smo prišli med domače ljudi, med prijatelje. Člani so povedali, da so z bivanjem zelo zadovoljni, saj se prijazno osebje trudi, da se dobro počutijo, da se počutijo domače.

A žal bolečine so iz dneva v dan prisotne, prav tako noge ne ubogajo več, noči pa so dolge.

»Kakšen je recept za dolgo življenje?« smo vprašali. »Ne zaželjen otrok moraš biti, celo življenje trdo delati in umret ne smeš«, je kar iz rokava stresla gospa, ki jih ima že 92 let.

Ga. Vida, ki rada piše pesmice pa je potarnala, da mora kar naprej hoditi okrog zdravnikov in je žalostna, ker se ji ponoči porajajo lepe misli, pa jih ne more zapisati.

V upanju, da se kmalu spet vidimo smo Mirko, Denis, Gorazd in jaz obiskali še najhuje naše bolnike, ki so primorani jutra in dani preživeti v postelji.

Spoštovani naši člani, bodite zdravi do naslednjič, v domu ob Savinji pa vam želimo še naprej prijetno bivanje. Hvala ga. Mateja za tako prijazen sprejem in trud, da so varovanci srečni, zadovolji in da imajo dom, drugi dom.

Dragica Mirnik
Predsednica Medobčinskega društva delovnih invalidov Celje