MDDI Celje: Po poteh Anotna Bezenška

Člani medobčinskega društva delovnih invalidov Celje po poteh Antona Bezenška oz. pohod po TONČKOVI POTI
Kdo si ne želi spoznati rojstne hiše Antona Bezenška, še posebej v tako zanimivem okolju, kot je Frankolovo in okolica.
Zavedamo se, da je rekreacija pomembna za zdravje. Mi želimo združevati rekreacijo s spoznavanjem nečesa novega. Tako je Tončkova pot odlična priložnost, saj nam približa bogato in ustvarjalno življenje kraja skozi Antona Bezenška, ki se je rodil v tem kraju.

Skupina članov MDDI Celje ,se je 11. maja zbrala v paviljonu pri graščini na Frankolovem. Barbara in Denis sta nam najprej postregla z odličnim golažem, da nismo šli lačni na pot. Posladkali smo se z Gorazdovim pecivom, Zdenka nam je postojanke predstavila in povedala, kje bo potekala naša pot.

Pot nas je vodila vse do rojstne hiše Antona Bezenška, kjer nas je prijazno sprejela daljna sorodnica, ki nas je povabila na ogled te čudovite hiše. V njej je veliko slik, ki spominjajo na čase, ko je tu živel veliki umetnik, ki nam je pustil bogato dediščino. Zanimive so ptičje hišice, ki imajo zvonec. Ko pozvonimo, nam ptički povedo veliko zanimivega. Med potjo smo se pogovarjali in opazovali čudovito pokrajino prelepega kraja Frankolovo. Vsak trenutek v življenju je pomemben, pomembno je, da se potrudimo, da nam je lepo.

Združili smo prijetno s koristnim. Veliko novega smo slišali, se sprehodili, družili ob okusni hrani in prijazni postrežbi naših članov.

A je še kaj lepšega? Preživeti sončen dan s prijatelji, se nekaj naučiti in narediti nekaj za svoje zdravje.

 

Predsednica MDDI Celje,
Dragica Mirnik