MDDI Celje: V svetu je toliko čudes

10 LET PROJEKTA »POZDRAV NOVIM ŽIVLJENJEM«

Pisalo se je leto 2006, ko se nam je porodila misel, da se v delavnicah ročnih del srečujemo tudi zato, da združimo prijetno s koristnim. V skupini ZVONČNIC smo se začele učiti plesti copatke za novorojence. Odločile smo se, da jih podarimo porodnicam porodnišnice Celje ob materinskem dnem, 25. marcu. Copatke nas je učila plest Mili in kar po njej smo copatke poimenovale. Naša Urša pa je izdelala lepe voščilnice. V desetih letih smo obdarile preko 400 mamic.

Postati mati je čudovit občutek. Iz svojega telesa rodiš nekaj, kar je ne nadomestljivo, kar je tvoje, to je otrok, za katerega najprej upaš, da bo zdrav, ljubljen in na koncu srečen. Vez med materjo in otrokom je posebna in čudovita. Nihče nam je ne more vzeti. Ko razmišljam, kaj je še najdragocenejše, ugotovim, da je to samo otrok.

Prav je, da imajo mame praznik in prav je, da se tudi v našem društvu spomnimo na mame in njihove novorojence, na njihovo srečo in ponos. Ponosna pa sem tudi jaz, da nam je vsa ta leta uspelo združit prijetno s koristnim in razveselit z majhnimi pozornostmi velikega pomena. 

Dragica Mirnik A., Predsednica