MDDI Celje: Otvoritev slušne zanke

 

Poslušaj,

poslušaj pesem ptic,

Poslušaj šumenje morja,

poslušaj klic gora,

poslušaj ...

A vsem ni dano
 

 

8.2. je dan, ko praznujemo dan Kulture in je dan, ko smo veseli otvorili enega izmed načrtvovanih projektov v okviru "občina po meri invalidov" Vojnik.

S pomočjo občine Vojnik in cerkva v Vojniku in Novi Cerkvi smo namestili indukcijski zanki. Danes, ob prazniku kulture, pa smo ju, svečano otvorili pri sv. maši v Novi cerkvi. Vesela sem, da se je slavja udeležil župan Brane Petre, funkcionarji društva gluhih in naglušnih, predsedniki invalidskih društev, ki delujejo v občini Vojnik, Brane Delčnjak, Jasmina Jakopič in ponosna sem, da si je za to priložnost vzela čas tudi Slovenka leta Sonja Pungartnik.

Kako lepo je slišati ptice, kako lepo je slišati šumenje vetra, kako lepo je prisluhniti topli besedi, melodiji morja, zvoka, Božje besede,

a ta dar nekaterim žal, ni dan...

Tukaj od danes naprej, bo osebam, ki imajo težave s sluhom omogočeno, da bodo slišali s pomočjo slušnih aparatov in naše velike pridobitve.

Prisrčna hvala vsem , ki ste pomagali , da smo naredili korak v prijaznejši jutri. Posebna hvala g. dekanu za razumevanje drugačnosti in za vso pomoč pri izvedbi projekta in pogostitvi. Prisrčna hvala g. Zupanu, ki je poskrbel za hitro in strokovno namestitev zanke.

 

Dragica Mirnik,

Predsednica MDDI Celje