DI Grosuplje: Srečanje težkih invalidov

Ob mednarodnem dnevu invalidov je Društvo delovnih invalidov Grosuplje organiziralo srečanje za težje invalide. Iz treh občin, katere pokriva delovanje našega društva se je zbralo več kot petdeset težjih delovnih invalidov s spremljevalci. Ob prihodu je na mizi vsakega pričakalo darilo gospe Majde Kaiba. Dobra misel, ki se je skrivala v lično narejeni smrečici je vsem privabilo nasmešek na obraz.

Predsednica Anica Perme je vse prisotne pozdravila in jim zaželela lep dan. Poudarila je, da je to srečanje za težje invalide, ki so zaradi svoje bolezni oziroma invalidnosti prikrajšani in se med letom ne morejo udeleževati naših programov. Prav zaradi tega je prav, da se vsi srečamo vsaj enkrat na leto.

Po pozdravu pa je glavno besedo prepustila dr. med. Ladislavu Golouhu. Vsi prisotni smo z veseljem prisluhnili njegovemu izredno zanimivemu predavanju o srčno-žilnih boleznih. Na koncu predavanja se je pojavilo kar nekaj vprašanj, na katera smo dobili želene izčrpne odgovore.

Članica Antonija Kastelic nas je razveselila s svojo deklamacijo in s tem prijetno popestrila srečanje.

Po uradnem dnevu je sledila pogostitev, vsi težji invalidi pa so prejeli skromno praktično darilo.

Ob prijetnem klepetu je čas kar prehitro minil. Rahlo utrujeni a predvsem dobre volje in veselih obrazov smo se začeli poslavljati. Drug drugemu smo zaželeli vse dobro v prihajajočem letu. Zahvaljujemo se Občini Grosuplje in gospodu županu ter Zvezi delovnih invalidov Slovenije, da so nam pomagali pri izvedbi srečanja.

 

Karmen Jurčič