Slovesna podelitev listine ''Občina po meri invalidov'' za leto 2013 Občini Ravne na Koroškem

 

Zveza delovnih invalidov Slovenije, v okviru svojega projekta »OBČINA PO MERI INVALIDOV«, ki ga uresničuje že 10. let, vzpodbuja občine za načrtno odzivanje na posebne potrebe invalidov in za njihovo socialno vključevanje, za sožitje in večjo kvaliteto življenja vseh občanov.

Zveza delovnih invalidov Slovenije je na podlagi Pravilnika Zveze o pridobitvi listine »OBČINA PO MERI INVALIDOV« izbrala Občino Ravne na Koroškem kot prejemnico listine »OBČINA PO MERI INVALIDOV« za leto 2013.

Slovesna podelitev listine je bila v torek, 3. decembra 2013, ob 16. uriv prostorih Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika, Na gradu 1, Ravne na Koroškem.

 

V Občini Ravne na Koroškem:

  1. je projekt vzpodbudil odgovornost in povezanost aktivnosti vseh odgovornih nosilcev v lokalni skupnosti;
  2. se je okrepila vloga in odgovornost župana, občinskega sveta in občinske uprave, tako da so uspeli akcijsko učinkovito povezati vse dejavnike na lokalnem nivoju;
  3. so uspeli ustvariti sodelujoče delovanje celotne lokalne skupnosti, ki podpira aktivnosti za uresničevanje izenačenih možnosti invalidov kot enakopravnih občanov;
  4. je projekt sprejet kot priložnost in možnost za novo kakovost življenja vseh občanov in ne le invalidov;
  5. Poročilo o izvajanju Akcijskega načrta ukrepov za izboljšanje položaja invalidov v Občini Ravne na Koroškem za leto 2012 in 2013 kaže, da občina odgovorno, celostno/celovito uresničujejo interese in potrebe vseh invalidov, ob upoštevanju njihovih specifičnosti in značilnosti lokalne skupnosti.
PriponkaVelikost
Obrazložitev za podelitev listine ''Občina po meri invalidov'' za leto 2013 Občini Ravne na Koroškem3.52 MB