DI Ilirska Bistrica: Jesenske aktivnosti v društvu

Kakor koli že človek obrača in razvršča svoja življenjska spoznanja, je vsekakor najpomembnejša stvar dobro počutje. Na svojstven način skrbimo za dobro počutje tudi v našem društvu.

Z našimi nemočnimi invalidi smo se srečali v zadnjem tednu poletja. To so že tradicionalna srečanja, ki imajo poudarek na druženju. Med članstvom so velike razlike v invalidnosti in prav ta srečanja so pomemben socialni stik vseh tistih, ki se ostalih društvenih aktivnosti zaradi svojevrstnih težav ne udeležujejo.

Zadnji letošnji izlet v naravo, ki je že odeta v paleto jesenskih barv, je bil organiziran na Vipavsko in na Trnovsko-Banjško planoto. S strokovnim vodenjem smo spoznali večino znamenitosti kraja, se sprehodili do izvirov reke Vipave (na fotografiji), nato pa nadaljevali še na Grgarske Ravne, kjer smo si ogledali Zeliščni center, se sprehodili po zeliščni poti, ki je bila šele pred kratkim odprta, in uživali v neokrnjeni naravi te planote. Pa še postanek v Podnanosu, kjer nas je pritegnila cerkev sv. Kozma in Damijana, čigar glavni pozlačen oltar iz leta 1657 spada med najlepše v Sloveniji. Pa tudi ogled (bolj iz daljave) prve vetrne elektrarne pri Senožečah nam ni ušel.

Jesenski čas bomo izkoristili tudi za raznovrstne aktivnosti. V novembru bodo v društvenih prostorih potekale delavnice izdelave nakita in različnega cvetja . Pa še kakšno zanimivo strokovno predavanje bo organizirano, o čemer boste naknadno obveščeni. Tudi rekreativna telovadba dvakrat tedensko je že v teku.

Naši balinarji in balinarke pa še vedno prinašajo v društvo pokale. V oktobru so se pomerili z invalidi iz Izole in Pirana in obogatili društvo z dvema pokaloma. V decembru se bodo pomerili še z invalidi iz Postojne.

Tudi na martinovanje ne smemo pozabiti. Tokrat bo sredi novembra v domačem kraju.

Še vedno je čas, da izkoristite letovanje v obmorskem letovišču pod ugodnimi pogoji. Vse informacije dobite na sedežu društva.

V začetku decembra bomo obiskali naše nemočne invalide po domovih in v DSO in jih simbolno obdarili. V tem mesecu bomo obeležili tudi mednarodni dan invalidov. Pa še prednovoletno srečanje bomo izvedli skupaj s člani Društva invalidov Piran v Izoli.

Še naprej se bomo trudili, da se bomo vsi dobro počutili.

Jožica Žibert