ODI Zgornje Posotelje: Izlet na Gorenjsko

Sobota v začetku meseca je nekako rezervirana za izlete, ki jih prirejamo za naše člane. Tudi soboota 08.10.2011 je bila rezervirana za izlet na Gorenjsko, čeprav je petkovo neurje ohladilo ozračje, nas ni nič oviralo, da se ne bi v soboto podali na pot.

V zgodnjih jutranjih urah smo se zbrali na že običajnih mestih, tako da je bil avtobus zaseden do zadnjega mesta, skupno 54 turistov. Na avtobusu se je večina odločila, da bi šli najprej na Brezje, k maši in nato nadaljevali svojo pot proti Bledu. Najprej smo se ustavili na počivališču Voklo, kjer smo se okrepčali s hrano in pijačo. Po krajšem postanku smo pot nadaljevali na Brezje. Maša se je začela ob 10 uri, cerkev je bila dodobra napolnjena z verniki iz vseh koncev Slovenije. Po maši smo svoj izlet nadaljevali na Bled. Po vožnji z avtobusom okoli jezera smo se na postajališču izkrcali in se dogovorili da se dobimo ob 14. Uri. No nekateri so obiskali grad na Bledu, zopet drugi so se odpeljali na blejski otoček, nekaj pa se nas je držalo kopnega. Ob dogovorjeni uri smo se ponovno zbrali in nadaljevali pot proti Radovljici, kjer smo imeli kosilo. Po kosilu pa smo se na avtobusu odločili, da ne gremo v Volčji potok, bila je že bolj pozna ura, pa tudi ni bilo sicer kaj prevelikega navdušenja za ta obisk. Odločili smo se za obisk Trojan, kjer smo imeli malo daljši počitek, pa tudi za nakup krofov.

Vzdušje na avtobusu je bilo res prijetno in sproščeno, saj se je pelo od Trojan pa vse do Rogaške, skorajda brez odmora.

Ogled galerije slik