Usposabljanje za aktivno življenje in delo, Zdravilišče Radenci

16.-17.9.2011 - Zveza delovnih invalidov Slovenije je v Zdravilišču Radenci v dneh od 16. – 17.9.2011 organizirala letos drugo in zadnje usposabljanje za aktivno življenje in delo, ki se ga je udeležilo skupaj 65 brezposelnih in zaposlenih delovnih invalidov.

Prvi dan so udeleženci sodelovali v delavnicah: Osebni načrt za spremembe; Komuniciranje s težavnimi ljudmi; Razvoj osebne odgovornosti in karierni razvoj; Jaz tukaj – sedaj in moje spremljanje sprememb.

Drugi dan predavanje: Opolnomočenje za obvladovanje/sprejemanje/vodenje sprememb v osebnem življenju.

Ogled galerije slik

 

Posodobitev 29.9.2011 - Pesem Draga Kolarja

KAJ in KJE ? 

Ko počasi leto se obrača, se spomin nazaj nam vrača,
ko planer smo v roke vzeli, si veliko zaželeli, sanjati preveč spet nismo smeli, da v FIH-u še tega nam ne bi vzeli. 

Ampak kaj? Nekaj upanja je še ostalo, da bi društvo nas v Radence poslalo, da zabavno bo in veselo se v naprej je poskrbelo, teme dobre ste izbrali, da bi v življenju zase postaviti se znali.

Pa smo dočakali večer, ko izklopiš mobitel, saj te od domačih nihče motit ne bi smel, ko ob glasbi glavo zapusti razum, ko med plesom v nerodnosti pohodiš koga, pa čeprav potem boli ga noga, je najlepše upanje še to, da bi do jutra trajalo, pa žal enajsta je odbila, ko se je tista znana » Za prijatelje » v krogu oglasila, pa potem za mizo pesem je bila zapeta, v spomin na zlata mlada leta.

Potem pa nič. Soba se v hotelu je izgubila, potrkaš tu, potrkaš tam, vse je mirno – tiho, vse že mirno sanja, v glavi ti obljuba odzvanja: Pridi – bomo lepo se imeli, pa potem spomine s sabo vzeli.

Žal pa – konec. Kot v šoli dolgočasni zvonec in slovo.
Pa vsak domov, vsak na svoj konec.
Pa še pridemo, še bo veselo, še se bo plesalo, pelo in učilo, Zveza nas bo še vabila, če le denarce od FIH-a bo dobila. 

Drago Kolar, MDI Šaleške doline