Srečanje invalidov KOO Dolenjska - Bela krajina

V mesecu avgustu, točneje 26.08.2003 je Društvo invalidov iz Metlike organiziralo srečanje Društev invalidov Dolenjske in Bele krajine. Srečanje pripravlja vsako leto eno izmed sedmih društev, ki tvorijo koordinacijo Dolenjske in Bele krajine.

V koordinaciji so društva iz Grosupljega, Trebnjega, Ribnice, Kočevja, Novega mesta, Črnomlja in letošnji gostitelj Društvo iz Metlike.
V šotoru postavljenem na kopališču Podzemlje se je tistega lepega avgustovskega dne zbralo 500 udeležencev srečanja. V krajšem kulturnem programu, ki ga je povezoval domačin, humorist gospod Toni Gašperič je sodelovala Metliška godba na pihala, Vitis, kvartet Jožefovo pod vodstvom Ivana Jerine, članica društva harmonikarka Anica Jordan in humoristka in tudi članica društva Alenka Mežnarič. Pozdravni govor je imel predsednik DI Ivan Brodarič, za slavnostnega govornika pa je društvo poprosilo domačega metliškega župana gospoda Slavka Dragovana, ki je bil tudi pokrovitelj srečanja. V imenu Zveze delovnih invalidov Slovenije je prisotne ugovoril njen podpredsednik Alojz Cifer.

Za zabavo in ples, ki nikakor ne smeta manjkati na takšnem srečanju pa je poskrbel ansambel Tonija Verderberja iz Starega trga. Vsak udeleženec srečanja je dobil v spomin na srečanju v Metliki, majico in skodelico s priložnostnim napisom. Člani Društva invalidov Metlika so poskrbeli tudi za srečolov in uspešno prodali vse srečke, katerih je pa žal tudi zmanjkalo.

Vodstvo društva se mora na tem mestu zahvaliti vsem, ki so prisluhnili in priskočili na pomoč, da se je srečanje lahko izvedlo v zadovoljstvo vseh. Velika zahvala gre gospodu županu Slavku Dragovanu, direktorju Beti Metlika gospodu Ivanu Malešiču in direktorju Kolpe gospodu Mirjanu Kulovcu, ki so pomagali po svojih najboljših močeh in pokazali, da imajo posluh za invalide. Zahvaliti se želimo tudi vsem podjetjem, privatnikom in zasebnikom, ki so prispevali dobitke za srečolov.

Društvo invalidov Metlika deluje že vrsto let in svojim članom pripravlja in organizira piknike, kopalne izlete in izvaja še druge socialne programe za boljše počutje in lajšanje zdravstvenih in starostnih težav. V svoje vrste vabi vse invalide, tudi tiste, ki so še v delovnem razmerju.

Pisarna je odprta vsak torek med 9. in 11. uro na Mestnem trgu 1 v Metliki.

Metlika, 09.09.2003

DRUŠTVO INVALIDOV METLIKA