DI Kranjska Gora: Poročilo o kolesarskem druženju

Na dan 07.08.03 ko naša občina praznuje svoj občinski praznik, v spomin na obletnico postavitve »Aljaževega« stolpa na vrh Triglava, je društvo organiziralo v počastitev praznika »Kolesarsko druženje« naših članov. Ob napovedanem času, ob 9. uri, se je nas zbralo trinajst, deset s kolesom in trije z avtomobilom, ki so bili v spremstvu, če bi kdo od udeležencev potreboval pomoč. Po nekaj uvodnih besedah predsednika o pomenu občinskega praznika smo se udeleženci v koloni odpravili proti dolini Tamarja, do planiških skakalnic.

Vreme je bilo nam udeležencem več kot naklonjeno. Na predvečer je dež shladil ozračje, tako, da smo v dopoldanskem času kolesarji vdihavali svež in hladen zrak. Po slabi uri smo dosegli cilj vznožje naše največje skakalnice, njen rekord je 231 m. Na prijetno svežem gorskem zraku smo naredili malo daljši počitek, ga popestrili z osvežilnimi napitki in kavico v tukaj delujočim gostinskem lokalu.
Naša članica Mira Smolej, ki ji je blizu pisanje poezije in proze je pripravila prirejeno besedilo na temo kolesarjenja, in ga nam tam tudi prebrala. Na kar smo se vsi strinjali, da naj bo to naša kolesarska himna. Ker je besedilo lahko in kratko, upam da mi avtorica ne bo zamerila, ga povzemam v celoti:

Kolesarska himna

Peter Pikel na bicikl znamke veteran,
z njim se pelje vse nedelje tja čez hrib in plan.
Z nogo melje, ko se pelje, z roko smer ravna,
Če kdo zmoti ga na poti, z zvončkom pozvončklja.
Vsakdo ve že, ko jo reže tja čez hrib in plan,
Peter Pikl na bicikl znamke veteran.

Po počitku in osvežitvi smo se odpravili nazaj v Kranjsko goro v naše društvene prostore, kjer smo naše druženje nadaljevali v prijetnem pomenku in tudi malo z načrtovanjem kako naprej. Že na zadnjem sestanku IO smo naredili plan, da se 21.08 srečamo v Srednjem vrhu nad Martuljkom, kjer bo izhodišče za pohod v dolino Zalepi vrh, tam bomo malo pekli na žaru, se poveselili skratka izvedli piknik v naravi.

Našega današnjega druženja je bilo tam nekje ob 13.00 uri konec.

Predsednik DI:
Jože Zupančič