Člani DI Krško so imeli v Šmarjeških pravi počitek

Kako ne bi bili zadovoljni v upravi Društva invalidov, saj so ponovno organizirali kopanje (11) in s tem zdravljenje v Šmarjeških toplicah in so se člani odzvali v zadostnem številu. Kopanje je trajalo od 7.7.03.-30.7.03 vsak dan razen sobote in nedelje. Sigurno je odziv vsako leto večji, saj se nas je v povprečju vozilo po 55 oseb. Od tega se je udeležilo kar 122 ljudi, 21 otrok in 101 odrasel. Odhod je bil ob 7.00 zjutraj, prihod v Šmarješke malo pred osmo, od tam pa že ob 12.00, kar je ravno dovolj.

Štiri ure kopanja, poležavanje na ležalnikih in pijača v bifeju utrudi tudi zdravega človeka, vendar je kljub temu za nekatere prezgodnja ura odhoda, veliki večini pa prija.Tudi vodna aerobika je naredila svoje, kar se tiče razgibavanja mišic. Morda je bila začetna ura aerobike malce nerodna, saj je bil pričetek ob 11. uri, odhod pa že ob 12h, vendar vsi upamo, da bo prihodnje leto bolje. Bilo je neverjetno, da so bili vsi dnevi pravšnji, kak dan je mogoče vmes kaj poskušalo deževati, vendar je vsem znano, da so Šmarješke raj in je vsem udeležencem prihranjeno z lepim vremenom.

Obisk v Šmarjeških Toplicah je tudi zelo mednaroden, prisotnih je bilo mnogo Italijanov, Nemcev, Holandcev, tudi naš ultramaratonec Martin Strel je eno jutro treniral v bazenu, kjer se običajno kopajo in razgibavajo bolj sposobni člani, velika večina si pa že po navadi greje telo v toplem lesenem bazenu. Zadnji dan je po tradiciji zaključek s kosilom, tokrat v Globočicah »tam daleč med Gorjanci«, kjer so nas pričakali domačini na kmečkem turizmu pri Martinovih, ki se ponašajo s tristo let staro hišo in domačo doma pripravljeno hrano. Obiskali so nas tudi iz Bio Cluba Novo Mesto in malo popestrili popoldan.

Na koncu je gospodar povabil vse prisotne tudi v novo vinsko klet na poskušino vina, kjer smo lepo zapeli in se kmalu tudi poslovili ter odšli domov z obljubami, da se prihodnje leto ponovno srečamo.

Hvala vsem, ki so delali na tem, da se je omogočilo starejši (med njimi so tudi mlajši invalidi) populaciji res lep dopust.

Suzana S.