September 2010

DI Dravograd: Fotografije iz samostojne razstave člana kiparja gospoda Marošek Franjota

DRUŠTVO INVALIDOV DRAVOGRAD: Fotografije iz samostojne razstave
člana kiparja gospoda Marošek Franjota iz Dravograda, katera je na ogled
v Upravni enoti Dravograd.Gospod Marošek, ki je predvsem kiparil z lesa,
se je sedaj podal v druge vode, oblikuje kamen in kovino, tokrat
razstavlja v kamnu.

Kranjskogorski invalidi obiskali okolico Zreč.

V času odhajanja poletja, ko si narava nadene tisočere jesenskih barv, ko zorijo še zadnji letošnji plodovi, smo se v društvu odločili obiskati južni del zreškega Pohorja. Krajev, obsijanih s soncem in dobroto tam živečih domačinov. Zgodovina jim potrjuje dolgo naseljenost teh krajev, še več zgodovinskih sledi je toliko, da smo se morali v izbiri odločiti kaj se v enem dnevu da videti in ogledati in da še ostane nekaj časa za druženje in kramljanje med udeleženci izleta.

ČREŠNJEVSKI INVALIDI na VELIKI KOPI

V začetku avgusta smo ponovno, tokrat že tretjič, obiskali planinski raj Kope.
Ko smo prispeli na Kope, je bila na prireditvenem prostoru pri Grmovškovem domu že množica ljudi. Tudi letos se nas je zbralo več tisoč članov iz različnih društev.

VODNI UŽITKI V TERMAH MALA NEDELJA

Konec julija smo se, tokrat že drugič, odpravili v bioterme Mala Nedelja v Prlekiji. Že zjutraj so nas lovile dežne kapljice, vendar pa nam je bilo vreme kljub temu naklonjeno.
V bazenih ni bilo nobene gneče, kljub temu, da je bila sobota. Marsikdo se je verjetno utrašil dežja, pa je raje ostal doma. Tako smo se lahko brezskrbno prepuščali vodnim užitkom: plavanju in vodnim masažam. Pa tudi sonček nas je ogrel občasno. Čas v bazenih je kar prehitro minil!

Srečanje ODI Dravinjske doline in DI Slovenska Bistrica

Članice in člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline so se v soboto, 11. septembra, udeležili srečanja s pobratenim Društvom invalidov Slovenska Bistrica. To je bilo letos tudi organizator tega tradicionalnega druženja obeh društev.

Izlet težkih invalidov.

Ko takole spremljam vsako leto ponavljajoče se aktivnosti društva, šele vidim, kako življenje hitro polzi skozi čas. Kakor, da je bil včeraj lanski izlet težkih invalidov in že je na vrsti letošnji, izlet invalidov, kateri se poredko ali pa se ne udeležujejo ostalih akcij društva. Na sestankih IO DI smo s pomočjo poverjenikov izbrali kandidate za današnji izlet. Prišteli smo še vse naše občane iz doma starostnikov iz Jesenic in avtobus je bil poln. V dopoldanskih urah smo se odpravili našim dogodivščinam nasproti. Prva postaja našega izleta je bila v romarskem središču Brezje.

LETOVANJE V TRPNJU

MDI Litija-Šmartno je tudi v letošnjem letu pripravilo tradicionalno 7-dnevno letovanje na Trpanju. Tokrat smo se 28. 8. v nočnih urah odpeljali iz Litije. Pot nas je vodila proti Splitu in dalje do luke Ploče, kjer smo se vkrcali na trajekt in se odpeljali do luke Trpanj. Le nekaj metrov naprej pa se je v idiličnem okolju nahajal hotel Faraon. Na poti in v hotelu nas je spremljala animatorka Miša, ki je vseskozi skrbela za naše dobro počutje. Tri večere smo uživali ob živi dalmatinski glasbi, kjer smo se dodobra naplesali.

Društvo invalidov Dravograd: 28.8.2010; Piknik za težje invalide

Dež nam ni pokvaril razpoloženja, in polni
dobrih vtisov smo se družili pozno v večer.

DI Hrastnik - Ekskurzija "Spoznavajmo Slovenijo"

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je v program svojih aktivnosti za leto 2010 vključilo tudi novo ekskurzijo - "Spoznavajmo Slovenijo". Vsako leto bomo tako spoznavali posamezne dele naše lepe Slovenije, za začetek pa smo se odpravili iz osrednje Slovenije na Notranjsko, natančneje v Cerknico in njeno okolico.