april 2010

MDDI Celje, ČISTILNA AKCJA, 17.4.2010

Da je bila čistilna akcija lepa gesta, smo se prepričali tudi člani MDDI Celje. V Izoli smo se v družbi potapljačev udeležili čistilne akcije.

Vzgled za druge..

Dragica Mirnik, predsednica MDDI Celje

»Pridite, pomlad kliče na plano«

Tako nekako bi lahko povabil člane na akcije za vzdrževanje psiho in fizične kondicije. Sneg se tudi iz naših krajev počasi poslavlja, narava se prebuja in oblači' v prijetne barve, ki v človeku prebujajo novo energijo. Večkrat poslušam kakšne vroče glave, da je energija dveh polov, pozitivna in negativna. S tem se nikakor ne strinjam ! Energija je samo pozitivna. Je pa res ali jo uporabljaš v pozitivne ali negativne namene. To pa je stvar posameznika, kako je naravnan. Saj poznate tisto, do osmih zjutraj je jezen sam nase, po tem pa kar na cel svet.

DI DRAVOGRAD: AKCIJA OČISTIMO SLOVENIJO V ENEM DNEVU

V soboto dne 17.04.2010 so se člani društva invalidov Dravograd vključili v vseslovensko akcijo OČISTIMO SLOVENIJO V ENEM DNEVU. Posamezni člani so se priključili skupinam na zbirnih mestih po KS v občini.

ZBOR ČLANOV MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA DELOVNIH INVALIDOV CELJE

V torek 30. marca so člani MDDI Celje izvedli Zbor članov društva oz. letno skupščino v prepolni dvorani Narodnega doma v Celju, ki so se ga udeležili tudi predstavniki drugih društev in predsednik Zveze društev invalidskih organizacij Slovenije g.Drago Novak.
Zbor članov je obogatil kulturni program forklorne skupine iz Blagovne ter pevski duet Vida Bukovac in Branko Dobravc.

poročila članov upravnega odbora ZDIS

Zbor članov DI Piran
6.3.2010 sem se udeležila zbora članov DI Piran. Na začetku je zbor pozdravila predsednica društva Hilda Vuga in podala dnevni red zbora članov, katerega so soglasno potrdili. Zboru je prisostvovalo 60 invalidov. Vsa poročila so soglasno potrdili. Predsednica društva je predstavila obširen plan dela za tekoče leto.
Potožili so, da težko dobijo invalide za koriščenje kapacitet ZDIS v hladnejših mesecih in da si želijo oziroma so pridobili novo delovno moč za delo na društvu preko programa Javnih del.
Zbora se je udeležil župan občine Piran Tomaž Gantar in poudaril, da je zelo ponosen na delo društva v skrbi za invalide, predsednik krajevne skupnosti Portorož Mauro Belac, ter predstavniki društev invalidov : Izola , Koper, Pivka, Cerknica, Ilirska Bistrica, Sežana, ter predstavniki drugih društev v občini.
Za prijetno vzdušje pred, med in po končanem zboru so poskrbele pevke zbora društva invalidov Piran .

Društvo invalidov Dravograd, Nadaljevanje delavnice izdelkov iz gline

Pozdravljeni, ...no pa smo mislili, da že znamo, pa zopet ni bilo prav.
Bomo pa še naprej delali posamezne dele obraza in tako so nastajale oči,
ušesa, uhlji in na koncu še usta.
Pa trenirajte do jeseni, nam je dejal profesor Ljubo Zidar, pa pridem
spet okoli in vas kaj naučim. Zalo veliko smo odnesli, kaj pa nam bo od
učenja ostalo, pa bomo videli v jeseni.

Marjana Halužan, Društvo invalidov Dravograd

3. razstava ročnih in umetniških del društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije, Slovenj Gradec, 16.4.-23.4.2010

Zveza delovnih invalidov Slovenije v sodelovanju z Društvom invalidov Slovenj Gradec organizira 3. razstavo ročnih in umetniških del društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije v okviru bienalne razstave Domače in umetnostne obrti, pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Slovenj Gradec gospoda Matjaža Zanoškarja in s sofinanciranjem Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v RS.

Razstavo, ki je na ogled od 16.-23.4.2010 v Slovenj Gradcu, Podgorska cesta 1 (nekdanja Nama) je v petek, 16.4.2010 ob 15. uri otvorila gospa Barbara Miklič Türk, soproga predsednika RS.


IZJAVA ZA JAVNOST
(PDF, 500KB).


ZLOŽENKA
(PDF, 2600KB)

POZDRAV NOVIM ŽIVLJENJEM

Mama, prva in zadnja beseda…………………

Kdo je mama….?
Mama, mama je…..

Je mogočna gora,
Je lep rožni cvet,ki večno cveti,
je kapljica jutranje rose,
Je morda meglica nad menoj?
Vse to in še mnogo, mnogo več
Je
Mati, ki se smeje,

Poročilo predsednika ZDIS za marec

01.03.2010 – Terme Čatež
Pogovoril sem se z novim oskrbnikom Jankom Molanom. Predstavil sem mu naše hišice, menjave v njih in oskrbniška dela, ki jih bo opravljal. Naročil sem mu da obvezno kontrolira vse apartmaje pri menjavi glede čistoče in naj zapiše v knjige oziroma na liste o opravljenem delu. Prisoten mora biti vsak ponedeljek, sredo in petek v recepciji za 2 uri, tako kot oskrbnik v Izoli. Na dan menjave mora biti prisoten 6 ur.
Predstavil sem mu tudi dosedanjo oskrbnico Darjo Žabkar, ki ga bo vpeljala v delo (servisi, kontaktne osebe, nabava materiala, kje se nahaja orodje, itd…). V nadaljevanju smo si ogledali hišice ZDIS v Termah Čatež.
Obiskal sem Merkur Brežice in se dogovoril glede rabatov za nabavo opreme, ki jo potrebujemo v hišicah ZDIS. Pogovarjal sem se z Brigito Komočar.

Neustrezno sodelovanje javnosti v postopku priprave spremembe Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju

Zavod Center za informiranje, sodelovanje
in razvoj nevladnih organizacij – CNVOS
Povšetova 37
1000 Ljubljana

Na vas se obračamo kot na mrežno nevladno organizacijo, ki med drugim skrbi tudi za uveljavljanje pravice do sodelovanja nevladnih organizacij v postopkih priprave predpisov z namenom, da vas seznanimo s potekom našega sodelovanja v postopku priprave sprememb Zakona o pokojninskem in invalidskem zakonu pri Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

KIPARSKO-SLIKARSKA DELAVNICA V DRUŠTVU INVALIDOV DRAVOGRAD

12. in 13. marca 2010 smo v novih prostorih Društva izvedli tečaj
kiparjenja pod vodstvom akademskega kiparja magistra Ljuba Zidarja.
Udeležilo se je 9 slušateljev, ki pa so tudi vsi naši redni člani. Prvi dan
smo izdelovali veliko velikonočno jajce, to predvsem zato, da smo dobili
občutek za pravilno obliko. Drugi dan smo oblikovali človeško lobanjo.