marec 2010

ZBOR ČLANOV ODI DRAVINJSKE DOLINE IN PODPIS DOGOVORA O VKLJUČITVE OBČINE ZREČE V PROJEKT ZA PRIDOBITEV LISTINE ''OBČINA PO MERI INVALIDOV'' Z ALETO 2010, 25.3.2010

V četrtek 25. marca je v večnamenski dvorani Term Zreče potekal volilni občni zbor Območnega društva invalidov Dravinjske doline. Pred pričetkom zbora so podpisali listino o kandidaturi občine Zreče za pridobitev listine Zveze delovnih invalidov Slovenije »Občina po meri invalidov.« Listino so podpisali predsednik ZDIS Drago Novak, župan Zreč mag. Boris Podvršnik in predsednik ODI Dravinjske doline Ivan Pavlič.

INVALIDI SMO PRAZNOVALI

Naj dan poseben bo za nas,
dekleta, matere in žene,
Za naše fante in može…...

vsakem srcu je prostor za srečo.

Marec praznik vračanja misli nazaj v otroštvo.

V mesecu marcu vsako leto nastopita dva dneva posvečena ženam in materam. Moram priznati, da meni več pomeni ta drugi praznik posvečen mamam - materam, pa s tem nič ne ugovarjam prvemu prazniku, le da je ta »dan žena« nekako politično vsiljen in že skomercializirana zadeva in ni nič spontanosti praznovanja.

Praznovanje dneva žena DI Hrastnik

Leto je hitro naokoli in že smo na Društvu invalidov (DI) Hrastnik obeležili tudi 8. marec – mednarodni dan žena. To je tudi čas, ko naše članice pričakujejo, da bo DI Hrastnik organiziralo srečanje invalidk ob dnevu žena. Tudi tokrat so naši poverjeniki zbirali prijave in ob koncu zbrali kar 105 prijav za udeležbo na praznovanju dneva žena.

praznovanje Dneva žena in Materinskega dneva ODI Dravijske doline

Članice in člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline so se srečali v soboto, 13 marca v gostilni "Pri Inotu" v Draži vasi na tradicionalnem praznovanju Dneva žena in Materinskega dneva, spomnili pa so se tudi 40. mučenikov.

Zbor članov društva invalidov Dravograd, 7.3.2010

V nedeljo 07.03.2010 je Društvo invalidov Dravograd izvedlo Zbor članov, ki se ga je udeležilo 162 članov. Nekaj utrinkov je v slikovni prilogi.

40 LET DELOVANJA MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA INVALIDOV »DRAVA« RADLJE OB DRAVI

Medobčinsko društvo invalidov se vključuje v jubilejna obeleževanja 40 letnega delovanja, skupaj z društvi invalidov Koroške in z ZVEZO DELOVNIH INVALIDOV Slovenije. Slednja je krovna organizacija društev delovnih invalidov. V počastitev pomembne obletnice so potekale številne programske aktivnosti skozi vse leto.

DELAVNICA ''IZDELKI IZ FIMO MASE'', IZOLA, 23.2. – 28.2.2010

Prvi dan:

Malo utrujene od poti
kot bi v snu, da nekaj se godi
triindvajsetega smo prispele
in delavnico imeti smo začele.

Je teknilo prvo kosilo,
le zunaj malo je pršilo,
popoldne pa skrivnosti fimo mase,
da imele bi nekaj za lepše čase.

Kako klobasa se iz nje naredi,
kako kot steklo se strdi,
kake oblike so nastale
že temu vešče Mojce male.

Naj bo dovolj že za nocoj,
sanjale bomo teh rožc nebroj,
da jutri spretni bodo prsti
učili se prav vsi po vrsti

Razstava ročnih del sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik

Članice sekcije ročnih del Društva invalidov (DI) Hrastnik, ki smo se lansko leto poimenovale v “Plave orlice”, smo v čast bližnjega praznovanja 8. marca – dneva žena organizirale tradicionalno razstavo ročnih del.

ZBOR ČLANOV DRUŠTVA INVALIDOV HRASTNIK

V soboto, 27 februarja smo imeli člani DI Hrastnik zbor članov, ki se ga je udeležilo 184 rednih članic in članov, seveda pa so bili prisotni tudi številni podporni člani našega društva in povabljeni gostje. Skupaj se nas je zbralo več kot 220.