January 2010

Poročilo o dnevu športa na snegu.

Kot že vrsto, točno zadnjih sedem let, smo tudi letos v DI Kranjska Gora organizirali v Gozd Martuljku, nekakšen športni dan na snegu, Zakaj uporabljam pridevnik »nekakšen«, razlog je v raznolikosti in možnosti izbire različnih dejavnosti.

Poročilo predsednika ZDIS za december

01.12.2009 - 3. posvet za predsednike DI in predsednike Komisije za rekreacijo in šport pri DI, člane ZDIS; Vrhnika,
Prisotni na posvetu ZDIS-a na Vrhniki: DI Ajdovščina-Vipava, Cerknica-Loška dolina-Bloke, Dornberk, Idrija-Cerkno, Ilirska Bistrica, Izola, Koper, Logatec, Piran, Goriške, Vrhnika, Sežana, Postojna, Žiri, Vrhnika, koncesionar DI Vrhnika, predstavnik ZŠIS-a: Igor Malič, sekretar in Emil Muri, predsednik; Drago Novak, predsednik ZDIS, Alojzij Mihelič, predsednik Komisije za rekreacijo in šport.
Tema posveta je bila: predstavitev dela Komisije za rekreacijo in šport pri ZDIS, DP – pokritje stroškov ZŠIS, normativi za DP- pravilniki (kegljanje, pikado, balinanje), točka za šport, območna tekmovanja – uskladitev koledarja tekmovanj ZDIS za leto 2010, varnost in zavarovanje na tekmovanjih, itd…

OKROGLA MIZA - Občina po meri invalidov

V četrtek 7. januarja je v hotelu Dobrava v Zrečah potekala okrogla miza na temo »Občina po meri invalidov.« Organizirala sta jo Območno društvo invalidov Dravinjske doline in občina Zreče.

Člani metliškega društva invalidov so slovesno obeležili svoj praznik

Člani metliškega društva invalidov so slovesno obeležili svoj praznik – mednarodni dan invalidov, ki je letos potekal pod geslom Ustvarimo pogoje za neodvisno življenje invalidov, Metlika 3.1.2009.

prispevek

Priprava daril za člane

V veselem torkovem popoldnevu smo se nekateri člani MDDI Celje zbrali ob klepetu. Vemo, da nam prijetna družba prija in tako smo se odločili, da sponzorske prispevke spravimo v pakete, ki jih bodo naši poverjeniki podarili ob obisku.

Prednovoletno druženje članov MDDI Celje

Ko se prižgejo praznične lučke
sredi bele, mrzle zime,
prijateljstvo ogreje nam dlani
in želja vzpne se iz srca v višine.
Vse kar slabo je
z Novim letom naj zbledi,
vse kar dobro je,
naj za vekomaj ostane!
Prava pot je pot srca
ostalo so le ovinki.
Naj vas v Božično noč in Novo leto
popelje pot brez ovinkov
in naj vas v prazničnem miru
sreča nežno objame!