December 2009

Poročilo o darilnih paketih 2009.

December ja običajno tudi mesec leta, ko si najdemo nekaj več časa za prijatelje, sodruge, znance in sočlane. tudi mesec obdarovanj in izrekanja neverjetnih količin dobrih želja. V društvu invalidov Kranjska Gora že, kar nekaj let v decembru nabavimo skromne pakete sladkih dobrot. To skromno darilce je vzrok, da obiščemo tiste člane, ki so vezani samo na dom, največkrat tudi odvisni od pomoči drugih.

Poročilo o društvenem silvestrovanju 2009-10.

Neverjetno kako čas hitro mineva. V kolikor bi mi nekdo pripovedoval zgodbo o neizmernem hitrem preteku leta, bi mu verjetno ugovarjal in dokazoval, da temu ni tako in da je vsako leto enako dolgo.

Pogosta vprašanja

Vprašanje: Kako se obračuna nadomestilo za čas brezposelnosti invalidom?

REHABILITACIJSKI PROGRAM ZDIS, ZDRAVILIŠČE RADENCI, 21.-27.11.2009

Zveza delovnih invalidov Slovenije je letos že osmo leto zaporedoma v dneh od 21.11. – 27.11.2009 v Zdravilišču Radenci s sofinanciranjem Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij organizirala REHABLITACIJSKI PROGRAM, katerega namen je vsaj delno olajšati stiske, ki jih povzroča večkrat nekorektno ravnanje z invalidnostjo na delovnem mestu in tudi drugje. Organiziran je za tiste invalide, ki so zaposleni ali brezposelni in so iskalci zaposlitve. Skupaj se je programa udeležilo 68 invalidov iz 32 društev invalidov iz cele Slovenije.

Prednovoletno druženje

Članice in člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline so se v soboto, 5. decembra, srečali na svojem tradicionalnem prednovoletnem druženju tokrat v gostilni "Pri Inotu" v Draži vasi.

Poročilo o izvedeni proslavi ob Mednarodnem dnevu invalidov 03.12.09.

Kot že nekaj zadnjih let smo se v društvu invalidov Kranjska Gora odločili, da ta dan, kateri je za invalide več plasten in če ga ne bi bilo, bi si ga morali preprosto izmisliti, počastimo z skromno proslavo.

Praznovanje svetovnega dne invalidov, 4.12.2009

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je tudi letos na svojstven način obeležilo svetovni dan invalidov. Svetovni dan invalidov je sicer 3. december, mi pa smo “naš svetovni dan” obeležili 4. decembra, tokrat prvič v dvorani gostišča Gurman. Glede na to, da smo se tokrat zbrali na Dolu pri Hrastniku, smo organizirali tudi prevoz za naše člane iz Hrastnika ter Turja in Marnega.

Poročilo predsednika ZDIS za november

02.11.2009 – Premogovnik Velenje; Predstavitev modernizacije pokojninskega sistema v RS – KNSS Neodvisnost
Sestanka na PV smo se udeležila: Aleš Časar – Imovina d.o.o., upravitelj Fiese in Drago Novak.
PV: Ludvik Golob, pomočnik direktorja PV in Mitja Rovšnik, vodja investicij.
Sestanek je potekal na osnovi razpisa, ki bo izšel konec meseca, zaradi koncesije nad plažo Fiesa. Dogovorili smo se, da s skupno ponudbo kandidiramo na razpisu za koncesijo.

TANČICA DRUGAČNOSTI

Ko nemir odklepa svoja vrata,

zarja jutranja nas pesem nauči,

da sreča ne odeva se s tančico

le modrost stvarjenja nadrobi.

DESETA OBLETNICA PRIREDITVE »VZEMI SI ČAS, PRIDI MED NAS«, dne 24. Oktobra 2009

Zgodil se je večer, 10 let prireditve pevk DI Dravograd«Vzemi si čas, pridi med nas«. Kar ne moremo verjeti, da je že toliko od prvega večera prireditve, katera je imela velik odmev in katera še danes napolni prireditveni prostor v osnovni šoli Dravograd,in katero seveda obiščejo tudi pomembni gostje. Vsako leto naše pevke izberejo temo, katera je rdeča nit večera, letos je bila to pesem in kar veliko ljudskih pevcev so imele za goste. Vedno pa postrežejo z veliko humorja in seveda za okusno pogostitev, za katero se moramo zahvaliti pevkam, saj spečejo sladke dobrote in napitke, naša županja in naše društvo pa malo primakne za tekoče zadeve, moderatorje, fotografa in podobno.

Predsednik DI
Slavko Halužan