January 2009

Invalidi v igri z žogo

V petek 23. januarja se je pod vodstvom Antona Kuštra, ki vodi komisijo za šport pri Območnem društvu invalidov Dravinjske doline, v telovadnici na Stranicah, odvijala zimska rekreacija za invalide.

Poročilo predsednika ZDIS za december

1.12.2008 – Razstava DI Ljubljana Center; Srečanje z ministrom za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivanom Svetlikom
DI Ljubljana Center je v »Informacijski pisarni« MO Ljubljana pripravilo razstavo slikarskih del in izdelke ročnih spretnosti članov društva. Na razstavi je bil prisoten tudi podžupan mestne občine Ljubljana Jani Moderndorfer; mestni svetnik Aleš Kardelj in vodja projekta »Občina po meri invalidov« Sašo Rink.
Kulturni program je izvajala Ljudmila Turk.

MEDNARODNI DAN INVALIDOV

Kot vsako leto, smo tudi letos člani medobčinskega društva delovnih invalidov Celje, mesec december posvetili našemu prazniku, mednarodnem dnevu invalidov.
Naši požrtvovalni poverjeniki so obiskovali bolne in osamljene člane, ter jih skromno obdarili in s stiskom rok s toplimi željami za zdravje in srečo v prihodnjem letu zaželeli vse dobro.

Kako zelo koristna je ta zimska zadeva-sneg?

Dne 15 januarja 2009 ob 10h dopoldan se je zbralo nas sedemintrideset članov Društva invalidov Kranjska Gora ob žičnici v Gozd Martuljku.
Siti posedanja ob krušni peči, željnih srečanja s prijatelji se je namenilo ta dan posvetiti družabnemu srečanju na snegu. Zima, katera je letos taka, kot smo jo bili vajeni v mladih letih, nudi vsemogoče možnosti, od športa do veselih iger na snegu.

Brezplačen telefon za vprašanja glede delnega subvencioniranja polnega delovnega časa

Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so odprli brezplačno telefonsko številko 080 1567 za odgovore in pojasnila glede Zakona o delnem subvencioniranju polnega delovnega časa. Telefonska številka bo odprta do konca tega tedna, in sicer vsak dan od 9. do 15. ure.

Invalidi razdelili pakete in si ogledali igro

V dnevih pred božičem je predsednik Ivan Pavlič sklical razširjen sestanek odborov Območnega društva invalidov Dravinjske doline, v njihovih prostorih v Slovenskih Konjicah.