November 2007

2-dnevno usposabljanje v Termah Rogaška

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v dneh od 23. - 24.11.2007 v Termah Rogaška organizirala 2-dnevno usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov - III. del za invalide prostovoljce iz naših 69 društev invalidov iz cele Slovenije.

HERVISOV VIKEND

Obvestilo o Hervisovem vikendu za člane.

Poročilo o družabnem pikniku 07 društva v Planici

Dne 27.07.06 ob 14.00 uri smo se člani DI občine Kranjska Gora zbrali na družabnem piknik srečanju v Planici. Srečanje postaja že kar tradicija. Toda tokrat je bila udeležba malo pod pričakovanjem, piknika se je udeležilo 102 članov društva invalidov.

Invalidi preizkušali vodno aerobiko

Območno društvo invalidov Dravinjske doline je v okviru posebnega socialnega programa ''Pomoč invalidom za ohranjevanje zdravja po težkih operativnih posegih ali po nastanku invalidnosti'' za svoje članice in člane – delovne invalide, organiziralo triurno kopanje z vodno telovadbo.

Poročilo predsednika ZDIS za oktober

1. 10. 2007 - Festival za tretje življenjsko obdobje;Cankarjev dom, Ljubljana
Ministrica za delo, družino in socialne zadeve, ga. Marjeta Cotman je ob 9.uri pripravila sprejem ob mednarodnem dnevu starejših in ob začetku Festivala za predstavnike društev, združenj oz. zvez nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s kakovostnim, zdravim in ustvarjalnim življenjem starejših. Sprejema sva se udeležila s sekretarko ZDIS, mag. Tanjo Hočevar.

Aktivnosti društva invalidov Kranjska gora

Martinovanje, kolesarjenje, romanje na Višarje, pohod do Zelencev, poročilo iz izleta težkih invalidov

Poročilo predsednika ZDIS za september

04.09.2007 – ZDIS;
Pogovor z ga. Zoro Tomič, predsednica Projektnega sveta Občine po meri invalidov o nadaljevalnem poteku projekta in kandidatki za listino, občina Radlje ob Dravi..

Aktivnosti MDDI Celje

Vsak letni čas ima svoj čar. Prav zagotovo je za marsikoga jesen najlepši čas, še posebno, če nas narava obogati z obilnimi pridelkii.

Kljub snegu, so jim teknili kostanji

Šestindevetdeset članov in članic Območnega društva invalidov Dravinjske doline, je pod vodstvom predsednika Ivana Pavliča in tajnice Tatjane Pilpaher, v soboto 20. oktobra, preživelo prijeten dan na Pohorju.