July 2007

Poročila predsednika ZDIS za mesec julij

02.07.2007 – Obisk DI Ribnice

Sestanka na DI Ribnica sta se udeležila predsednik DI, Marjan Zajc in bivši predsednik DI in član UO ZDIS, Alojz Mihelič.
Delujejo na območju treh občin: Ribnica, Sodražica in Loški potok. Želijo pridobiti večje, lastne prostore. Težave imajo tudi s kadri – nihče ne obvlada dela z računalnikom. Imajo 443 rednih članov; 72 podpornih članov; 14 poverjenikov.

Srečanje težkih invalidov DI Črešnjevec

Člani Društva invalidov Črešnjevec so se v nedeljo, 15.07.2007 udeležili srečanja težkih invalidov na turistični kmetiji Jokl, na Leskovcu. Naše društvo organizira takšno srečanje vsako leto, vedno v mesecu juliju.
Letos se nas je zbralo preko 50 udeležencev.

Obisk v Špesovem domu

V lepem popoldnevu smo se predstavniki IO poverjenice odpravili na obisk k našim članom, ki bivajo v Špesovem domu v Vojniku. Že ob pozdravu receptorke smo vedeli, da smo prišli v okolje prijaznih ljudi. Naši člani so nas že čakali v sprejemnici. Niso mogli skriti veselja in navdušenja ob našem prihodu. Beseda je tekla o njihovih aktivnostih in življenju.

Trgovine v mestu Ajdovščina prijazne invalidom

DRUŠTVO INVALIDOV AJDOVŠČINA – VIPAVA
Komisija za odpravljanje grajenih ovir

Trgovine v mestu Ajdovščina prijazne invalidom.
V Ajdovščini imamo 3 diskontne trgovine.

Poročila predsednika ZDIS za mesec junij

3.6.2007 - 25.letnica DI Vrhnika,

DI Vrhnika je praznovalo 25.letnico delovanja. Podelili so društvena priznanja; podpisali listino prijateljstva z MDI Idrija – Cerkno; organizirali bogat srečolov in hkrati imeli tudi srečanje KOO Notranjske regije. Prisotni so bili župani vseh treh občin, na območju katerih DI Vrhnika deluje: dr.Marjan Rihar, župan občine Vrhnika; Andrej Ocepek, župan občine Borovnica in Mladen Sumina, župan občine Log - Dragomer. Ob tej priložnosti so izdali tudi bilten društva.